ПРАВОВА ОСВІТА


10.02.2016
 

 Дії населення, що потрапило в зону підтоплення

При підтопленні дворів та будинків погіршуються умови або стає неможливим проживання людей у їхніх оселях, а також може статися просідання ґрунту, зсуви та обвали. 

Щоб зберегти власне життя та здоров’я, своїх рідних та близьких,  захистити майно від пошкодження необхідно виконувати наступні рекомендації.

Дії у зоні підтоплення

У разі виникнення підтоплення подвір’я або будинку інформуйте про це районну у місті раду.

Уважно слухайте інформацію органів місцевого самоврядування про ситуацію та інструкції про порядок дій. Повідомте сусідів про отриману інформацію.

Підготуйте документи, одяг, найбільш необхідні речі, запас продуктів харчування, медикаменти. Зберігайте їх у водонепроникних пакетах. Розмістіть більш цінні речі та продовольство на верхніх поверхах або на верхніх полицях. Від'єднайте всі електроприлади від електромережі. 

При необхідності залишити будинок, перед виходом з нього вимкніть електро- та газопостачання. Зберігайте спокій, надайте допомогу сусідам, інвалідам, дітям та людям похилого віку. Прямуйте на збірний евакуаційний пункт, визначений районною у місті радою.

Дії після ліквідації підтоплення

Переконайтесь, що ваше житло не отримало внаслідок підтоплення ніяких ушкоджень та не загрожує руйнуванням, відсутні провали в будинку і навколо нього, немає небезпечних уламків та сміття. Не користуйтесь електромережею до повного осушення будинку. Користуйтесь покупною питною водою.

Просушіть будинок, проведіть ретельне очищення та дезінфекцію забрудненого посуду і домашніх речей та прилеглої до будинку території. Здійснюйте осушення затоплених підвальних приміщень поетапно, з розрахунку пониження об'єму води на одну третину за добу.

Електроприладами можна користуватися тільки після їх ретельного просушування.

Заборонено вживати продукти, які були підтоплені водою. Позбавтеся від них та від консервації, що була у воді і отримала ушкодження. Все майно, джерела водокористування та надвірні туалети, що були підтопленими, підлягають дезінфекції, яка проводиться разом з фахівцями держсанепідслужби. Дізнайтеся у органах місцевого самоврядування адреси організацій, що відповідають за надання допомоги потерпілому населенню.




25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 8
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 8
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 12
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su