ПРАВОВА ОСВІТА


18.05.2017



Амур-Нижньодніпровський районний військовий комісаріат попереджає юнаків призовного віку про кримінальну відповідальність за невиконання військового обов’язку

З метою недопущення неявки призовників до Дніпропетровського обласного військового комісаріату на відправку до військових частин Збройних Сил України, Амур-Нижньодніпровський районний військовий комісаріат попереджає юнаків призовного віку про кримінальну відповідальність за невиконання військового обов’язку (ст. 335 Кримінального кодексу України).

Статті Закону та кодексу у сфері військового законодавства.

Закон України «Про військовий обов’язок і військову службу»

Стаття 1. п. 1. Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов'язком громадян України.

Стаття 15. п. 8. Після набрання чинності Указом Президента України щодо проведення чергового призову:
  • призовники, яким надійшла повістка районного (міського) військового комісаріату на прибуття до призовної дільниці для проходження призовної комісії, зобов'язані прибути в пункт і у строк, зазначені в повістці;
  • у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України;
  • призовники, які змінили місце проживання, зобов'язані в семиденний строк прибути до районного (міського) військового комісаріату за новим місцем проживання для взяття на військовий облік.
Стаття 17. п. 10. Відстрочка від призову на строкову військову службу для здобуття освіти надається один раз за період навчання, і громадяни призовного віку, відраховані з навчальних закладів за власним бажанням, за невиконання навчального плану, порушення умов контракту або недисциплінованість втрачають право на відстрочку від призову на строкову військову службу незалежно від їх повторного зарахування до того чи іншого вищого навчального закладу або поновлення у вищому навчальному закладі.

Стаття 335 Кримінального кодексу України: «Ухилення від чергового призову на строкову військову службу»

а) Підлягає позбавленню волі від 1-го до 3-ох років;
б) Це ж саме скоєне шляхом нанесення собі тілесних ушкоджень, чи симуляцією хвороби, чи підробки документів, чи шляхом іншого обману підлягає позбавленню волі від 1-го до 5-ти років позбавлення волі.

У разі неявки призовників до військового комісаріату та пункту відправки до військових частин, Амур-Нижньодніпровський районний військовий комісаріат передає матеріали до слідчих органів Амур-Нижньодніпровського відділення поліції ГУНП в Дніпропетровській області задля порушення кримінального провадження за ст. 335 Кримінального кодексу України.


Амур-Нижньодніпровський районний військовий комісаріат




23.05.2017
Про скликання позачергової 12-ї сесії Амур-Нижньодніпровської районної у місті ради VII скликання
Просмотров: 2
 
23.05.2017
Про заходи до 156-ї річниці перепоховання Т.Г. Шевченка
Просмотров: 4
 
22.05.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: небезпека виявлення підозрілих вибухових предметів
Просмотров: 5
 
22.05.2017
Звернення керівництва Дніпровського міського управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області до батьків
Просмотров: 4
 
22.05.2017
Оголошення щодо прийому мешканців району помічником-консультантом народного депутата України Купрія В.М.
Просмотров: 3
Подробнее>>>
 
19.05.2017
15 червня 2017 року у місті Дніпро відбудеться Національний податковий форум для платників податку на тему: "Трансфертне ціноутворення, прибуток, податок на додану вартість"
Просмотров: 8
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su