ПРАВОВА ОСВІТА


16.04.2018



Відповідальність за невиплату заробітної плати

При відмові виплатити заробітну плату або інші виплати працівник може звернутися до прокуратури із заявою про невиплату заробітної плати та притягнення винних осіб до відповідальності. За невиплату заробітної плати роботодавець несе не тільки адміністративну, а й кримінальну відповідальність.

Працівникові слід звернутися до роботодавця із заявою про виплату заробітної плати та про компенсування втрати її частини у зв’язку з порушенням строків її виплати відповідно до індексу зростання цін на споживчі товари і тарифів на послуги.

Ще одним кроком до захисту свого права на отримання заробітної плати є подання скарги до місцевих управлінь охорони праці, до райдержадміністрацій, управлінь Пенсійного фонду та соціального захисту населення.

Проте гарантованим і найбільш ефективним способом захистити своє право на отримання заробітної плати є звернення до суду. Звернутися до суду можна в порядку наказного провадження, якщо працівник вимагає стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати, або позовного провадження, якщо наявний спір щодо розміру заборгованості з виплати зарплати та/або права на її одержання. За подання позовів про стягнення заробітної плати позивач не сплачує судовий збір.

Міністерством юстиції України створено антирейтинг підприємств-роботодавців, відповідно до якого з 1 квітня 2018 року розпочнеться стягнення заборгованості із заробітної плати на користь працівників.

Управління праці та соціального захисту населення
Амур-Нижньодніпровської районної у місті ради




24.04.2018
Центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді районної у місті ради інформує: патронат над дитиною
Просмотров: 6
 
24.04.2018
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: дії у разі виявлення підозрілих предметів
Просмотров: 4
 
20.04.2018
Амур-Нижньодніпровський район урочисто відсвяткував своє 100-річчя від дня заснування
Просмотров: 34
 
18.04.2018
Про спортивні змагання «Старти надій» серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів району
Просмотров: 11
 
16.04.2018
Управління праці та соціального захисту населення Амур-Нижньодніпровської районної у місті ради інформує про відповідальність за невиплату заробітної плати
Просмотров: 10
 
11.04.2018
В районі відзначили 100-річчя від дня створення Товариства Червоного Хреста України
Просмотров: 22
Подробнее>>>
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su