ПРАВОВА ОСВІТА


10.05.2013



Святкування 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війни 1941-1945 років

Масштабне святкування Великої Перемоги в України відбулось в рамках підготовки до 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій вітчизняній війні 1941-1945 років. А, святкування цього року Дня Перемоги, відбулось в рік 70-річчя визволення Дніпропетровська від фашистських загарбників.

Напередодні святкування Дня Перемоги 15 квітня у м. Дніпропетровську в рамках Міжнародного громадського проекту «Наша Велика Перемога» відбувся міжнародний автопробіг-естафета пам'яті «Гордимся Великой Победой». Делегація від району зустрічала колону на ж/м «Фрунзенський» та взяла участь у мітингу біля Монументу Вічної Слави.

25 квітня у Дніпропетровському міському Палаці дітей та юнацтва відбулося міське свято «Трудова слава Дніпропетровщини», в якому взяли участь від району  35 ветеранів праці-працівників тилу. Майже всім учасникам заходу вручено бойові нагороди ветерана -  медаль "За доблестный труд в Великой Отечественной войне 1941-1945 гг.".

Починаючи з 7 травня, в Амур-Нижньодніпровському районі пройшли урочистості, присвячені 68-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війни 1941-1945 років.
Так, у ресторані «Ривьера» для ветеранів відбувся святковий прийом головою районної у місті ради ветеранів війни з нагоди 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війни 1941-1945 років, та вручено продуктові набори (25 осіб).
На початку зустрічі зі словами подяки та вітанням із 68-ю річницею Перемоги до ветеранів, чиє життя в роки війни стало сплавом мужності, хоробрості, стійкості та самовіданності, звернувся голова районної у місті ради Ганноченко Олександр Анатолійович та побажав присутнім міцного здоров'я і довголіття, невгасаючої бадьорості духу, душевного щастя і довгих років життя. Приєдналися до поздоровлень і районний військовий комісар Лебідь Сергій Анатолійович, і голова районної організації ветеранів війни та праці Лепіна Ольга Миколаївна.
Під час зустрічі присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих у Великій Вітчизняній війні, солдат і офіцерів, партизан та представників всіх військ. Кожен ветеран почув про себе добрі слова, не залишалися поза увагою власні спогади про воєнні роки, звучали воєнні пісні та були танці. Наприкінці заходу шановним ветеранам було вручено продуктові набори.
В урочистій обстановці нашим ветеранам Великої Вітчизняної війни - Михайлову Івану Максимовичу та Корж Миколі Пилиповичу вручено  пам’ятні медалі «За весомый вклад  в  развитие  Днепропетровской области».
Голова районної організації ветеранів району Лепіна О.М. та її члени висловили слова вдячності керівництву району за увагу і турботу до людей похилого віку, ветеранів війни і праці, за співпрацю з ветеранською організацію.












8 травня у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) районної у місті ради проведено народне гуляння «Это сладкое слово – Победа!» з концертно-розважальною програмою та польовою кухнею для ветеранів війни – підопічних терцентру за участю депутата Дніпропетровської міської ради Грачова Володимира Юрійовича та депутата районної у місті ради Мешко Ольги Федорівни.
Святковий настрій створювали - колектив терцентру театру-студії «Нас не старять роки...» та хор ветеранів війни та праці району «Амурчане».
До ветеранів війни з вітальним словом звернулися школярі середньої школи № 8. Потім ветерани куштували неповторну польову кашу і бойові солдатські сто грамів. На обличчях сивочолих ветеранів було присутнє почуття радості, патріотизму, гордості за свою непереможну державу.










8 травня в приміщенні кафе «Фиеста» працівниками Амур-Нижньодніпровської районної організації Товариства Червоного Хреста  України організовано благодійний обід з культурно-масовою програмою та врученням подарунків для ветеранів Великої Вітчизняної війни та прирівняних до них.
Традиційно, проводилися святкові чаювання в кімнатах медико-соціальної допомоги району для підопічних товариства Червоного Хреста.









9 травня відбулись мітинги пам’яті «Незгасимий вогонь Перемоги» та покладання квітів до пам’ятних місць району, за участю ветеранів війни, керівників підприємств, учнів закладів освіти району, мешканців району.
Всі учасники урочистостей вшанували пам’ять загиблих героїв Хвилиною мовчання.
•    Пам’ятник учасникам підпільної комсомольсько-молодіжної організації по пр. Воронцова, 1
•    Військове поховання по пр. Воронцова
•    Пам’ятник льотчикам 17-ї повітряної армії по вул. Маршала
Малиновського, 20
•    Бюст Двічі Герою Радянського Союзу А.Я. Брандису  по  пр. Газети «Правда»
•    Меморіал та братське військове поховання воїнів радянської армії,
які загинули в боях при звільненні м. Дніпропетровська по
вул. Петрозаводській
•    Могила невідомим воїнам загиблим під час Великої Вітчизняної війни, пров. Славгородський
•    Пам’ятник загиблим воїнам-дорожникам й автомобілістам (вул. Тернова, 1)
•    Військове поховання у сквері Т.Г. Шевченка по вул. Передовій










У рамках патріотичного виховання молоді у всіх навчальних закладах району проведено:
•    Єдиний урок мужності «Пам’ятає світ врятований», в якому взяли участь 27 ветеранів району;
•    бесіди, тематичні вечори «Солдати безсмертя», «Діти-герої Великої Вітчизняної війни», «Забираючи друзів в останній політ», тощо
•    конкурси мультимедійних презентацій «Знов білим цвітом вкрилися сади, і знов приходить свято Перемоги...»
•    музично-поетичні вогники «Пісні воєнних років», «Поети про Велику Вітчизняну війну»
•    виставлено експозиції у музеях, музейних кімнатах, куточках бойової слави ЗНЗ «Знову Вічний вогонь обпікає серця»
•    шкільні конкурси комп’ютерної графіки «70 років без війни», газет, плакатів «З нагоди свята Перемоги! Травневий день рахує мирні весни», вітальних листівок для ветеранів
•    виставки творів мистецтва, фотографій, мемуарної та історичної літератури у бібліотеках закладів освіти «Не забудемо цей день ніколи!»
•    екскурсії «Шляхами подвигу і слави», «Місто в солдатській шинелі» (екскурсії у музей Будинку творчості та історичний музей ім. Д.І. Яворницького)
•    виставки малюнків: « День Перемоги – День пам`яті  та слави»  «Війна очима дітей», «Перемога-одна для всіх» (ЗНЗ №№ 42, 43, 57, 115, 116, 117, 133)
•    військово-спортивні свята «Будь готовим до захисту Вітчизни!»
•    урочисту лінійку «Пам’ятає світ врятований» (СШ № 115)
•    шкільний конкурс інсценування солдатської пісні «Песни, опалённые войной» (СЗШ № 26)
•    військово-спортивну гру «Вірність. Відвага. Честь» (СШ № 55)
•    конкурс документальних фільмів «Спогади ветерана» (ЗНЗ №№ 8, 26)
•    зустрічі з дітьми війни та ветеранами «Ми вдячні Вам за мирне небо»
•    зустріч з кореспондентом, поетесою Дорою Василівною Калиновою (СЗШ № 114)
•    проведено операцію «Обеліск».
•    переглянуто воєнні фільми: «Брестская крепость», «А зори здесь тихие», «Баллада о солдате», «В бой идут одни старики», «Взятие Берлина» (Усі ЗНЗ)
Учні шкіл району взяли участь в акції «Милосердя», «Ветеранське подвір’я», «Доброго ранку, ветеране!», «Лист ветерану».
Відбулись святкові концерти з обідом для ветеранів району, в яких взяло участь 100 осіб (СШ №№ 131, 133). Також, ветерани відвідали концерт з врученням солодких подарунків за участю депутата Дніпропетровської міської ради Попова А.В. (СШ № 134).

Біля пам’ятника В.Ю. Клочку депутатом Дніпропетровської міської ради Жуковим Т.Г. традиційно проведено свято з польовою кухнею для ветеранів Великої Вітчизняної війни та жителів мікрорайону.

В день 9 травня відбулись урочисті зустрічі голів первинних ветеранських організацій з немобільними ветеранами, вдовами загиблих воїнів за місцем їх проживання та в трудових колективах підприємств району, а також урочистості в первинних ветеранських 27 організаціях району.
Найактивніші ветерани Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій, працівники тилу, діти війни, під керівництвом голови районної організації ветеранів війни та праці Лепіної О. М. взяли участь в обласних, міських та  районних заходах з нагоди Дня Перемоги:
•    25 ветеранів взяли участь у святковому прийомі ветеранів війни головою районної у місті ради;
•    7 ветеранів від району взяли участь у прийомі голови Дніпропетровської міської ради;
•    13 ветеранів відвідали урочистий концерт до Дня Перемоги, який відбувся у  приміщенні Дніпропетровського академічного театру опери та балету;
•    30 ветеранів відвідали урочистий концерт до Дня Перемоги, який відбувся у  приміщенні Дніпропетровського драматичного театру імені Т.Г. Шевченка;
•    35 ветеранів відвідали виставу «Письма с фронта» до Дня Перемоги, який відбувся у  приміщенні Дніпропетровського академічного театру руської драми ім. М. Горького;
•    15 ветеранів взяли участь в міських урочистостях на Фестивальному причалі до Дня Перемоги;
•    30 ветеранів взяли участь в урочистому мітингу та покладанні квітів до військового поховання у сквері Т.Г. Шевченка по вул. Передовій;
•    90 ветеранів взяли участь в урочистому засіданні клубу «Родничок» з обідом.
На кануні свята депутатами Дніпропетровської міської ради Кравець І.В., Рублевським В.Г., Лозенко О.В. надано матеріальну допомогу ветеранам у сумі 65 тис. грн.

З метою посилення турботи про ветеранів Великої Вітчизняної війни, збереження традицій, шанобливого ставлення до людей старшого покоління протягом травня управлінням праці та соціального захисту населення сформовано 70 продуктових наборів, які вручені учасникам бойових дій та ветеранам війни, територіальним центром – 170 малозабезпеченим ветеранам війни – підопічним терцентру.
Щороку, з метою шанобливого ставлення до пам’яті про Перемогу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр., підприємствами району надається матеріальна допомога ветеранам. Так, підтримали наших ветеранів і в цьому році, ПАТ «Дніпропетровський металургійний завод імені Комінтерну», ПАТ «Світлофор», ПАТ «Дніпропетровський завод прокатних валків», ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» та ДП «Дніпропетровський річковий порт» АСК «Укррічфлот».
09 травня відбувся традиційний урочистий мітинг та покладання квітів до військового поховання у сквері Т.Г. Шевченка по вул. Передовій за участю керівництва району, депутатів міської та районної у місті рад, громадськості району.
Для ветеранів Великої Вітчизняної війни та всіх присутніх працювала польова кухня.










Також, в цьому році, для мешканців району 9 травня на стадіоні публічного акціонерного товариства «Дніпропетровський завод з ремонту та будівництва пасажирських вагонів» відбулось міське спортивно-розважальне свято, яке включало, і фітнес марафон, і матч з регбі серед професійних спортивних клубів м. Дніпропетровська та Кривого Рогу. Сам святковий концерт за участю молодіжних творчих колективів проведено з 18.00 до 21.00 год., по закінченню якого відбувся святковий салют.

8 травня у приміщенні Дніпропетровського академічного театру опери та балету для ветеранів війни відбувся обласний святковий концерт до Дня Перемоги. Ветеранів зустрічали дитячі творчі колективи, які виконували для них військові пісні та танцювали. До зали урочисто було внесено національний прапор та бойові прапори військових частин, які брали участь у визволенні Дніпропетровщини. 










9 травня свято Перемоги розпочалось з урочистої церемонії покладання квітів до монументу Вічної Слави. До монументу покладали квіти фронтовики, керівники області, міста, районів, народні депутати, представники силових структур, священнослужителі, представники громадських і ветеранських організацій та громадськість району.




Урочисті заходи продовжилися на Фестивальному причалі - Церемонія опускання «Вінка Пам’яті» у води Дніпра на честь героїчному форсуванню Дніпра в 1943 році. Спуск на воду вінка в пам’ять о солдатах загиблих в цій битві, став одним з головніших моментів свята у Дніпропетровську.













Часом пізніше всі присутні мали можливість бути присутніми на військовому параді, який завершився демонстрацією військової техніки та вооружіння.















Вперше у нашому місті проведено акцію «Безсмертний полк». У колоні, в знак подяки за велику Перемогу, поряд з першими особами, зі світлинами своїх батьків, дідів, прадідів, бабусь та прабабусь пройшли тисячі дніпропетровців. З портретами тих, хто захищав нашу Вітчизну у роки війни, та не до жив до цього часу.










Для мешканців та гостей міста на імпровізованих сценах у святковому концерті «Слава Великій Перемозі!» взяли участь творчі колективи. На концертному майданчику від Амур-Нижньодніпровського району свою тематичну програму підготували колективи районного Будинку дома творчості дітей та юнацтва та хор ветеранів війни та праці району «Амурчане».










Також, історико-краєзнавчим музеєм Амур-Нижньодніпровського району району було організовано виставку матеріалів про комсомольсько-молодіжну  антифашистську підпільну організацію, яка більше року наносила нищівні удари по «новому порядку» рейхскомісара України Еріха Коха. Виставлено фотографії  розстріляних підпільників, уривки з щоденника Андрусенко Галини. Клятва Амурського підпілля з'явилися перед очима жителів Дніпропетровська. З вуст 17-річних школярів району оживала героїчна сторінка історії.




На набережній в День Перемоги працювала «польова кухня» , де всі бажаючі змогли відвідати фронтову кашу.
Закінченням Великого свята став салют та святковий феєрверк.







25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 8
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 8
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 12
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su