ПРАВОВА ОСВІТА


29.08.2013



Євген Удод: «Громадянська активність дніпропетровців – шлях до вирішення актуальних проблем міста»


Успішно продовжується втілення проектів-переможців обласного конкурсу з енергоефективності та енергозбереження. Проведення цього конкурсу є одним з багатьох заходів, що проводяться за ініціативи голови обласної ради Євгена Удода і мають на меті підвищення громадянської активності людей та залучення їх до вирішення актуальних проблем як власних будинків, так і міста в цілому.

28 серпня Євген Удод зустрівся з мешканцями будинку по вул. Калиновій, 70 Амур-Нижньодніпровського району. Цей будинок за підсумками конкурсу отримав соціальний грант голови обласної ради для реалізації власного проекту «Герметичні шви – теплі стіни». Головою Дніпропетровської обласної ради було вручено годинник Ліненко І.І. голові об’єднання співвласників багатоквартирних будинків «Калинова, 70».

Основним заходом в рамках проекту стала ремонтно-відновлювальна герметизація стиків зовнішніх стінних панелей житлового будинку. На сьогоднішній день проект повністю виконаний і люди можуть бути впевнені, що з приходом зимових холодів в їх будинку буде тепло та затишно.

Загальна сума проекту склала 65,0 тис. грн.. Завдяки соціальному гранту голови обласної ради було профінансовано 48,8 тис. грн., а ще 16,2 тис. грн. акумулювали самі мешканці будинку.

Це вже не перший проект, який був успішно реалізований завдяки активній позиції мешканців цього будинку за підтримки Амур-Нижньодніпровської районної у місті ради та районної громадської організації Асоціації захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг "Наш Дім - Дніпропетровщина".. Отримання соціальних грантів дозволило у минулому році відремонтувати покрівлю, замінити труби опалення та водопостачання, встановити лічильник, замінити каналізаційну систему, зробити ремонт козирків та стін входів у під’їзди, а також цоколю та відмостки, відремонтувати отвори вікон у підвал та встановити грати на них.

- Головним результатом цієї роботи я вважаю те, що люди змогли об’єднатися для вирішення проблем свого будинку, домовитися про план дій, розробити та захистити власний проект. Саме це і дозволило мешканцям отримати конкретний результат та зробити свій будинок комфортним для життя. Важливо, щоб люди на власному досвіді переконалися, що без їх зусиль ніяка допомога ззовні не буде мати ефекту. А завдяки громадянській активності можливо вирішувати усі виникаючі проблеми. Це є європейський принцип демократії участі, коли громадяни залучають грантові кошти і тісно співпрацює з владою на шляху вирішення нагальних потреб місцевих громад. Я сподіваюсь, що успіх таких проектів стане стимулом для мешканців інших будинків об’єднуватися та діяти для покращення умов свого життя, – зазначив Євген Удод.












25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 7
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 7
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 12
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su