ПРАВОВА ОСВІТА


16.09.2013



Про заходи до Дня міста


14-15 вересня Дніпропетровськ відзначив День міста. З цієї дати проведено офіційні урочисті заходи та чимало концертно-розважальних, десятки фестивалів та виставок просто неба. На мешканців міста очікувало багато сюрпризів. Зазначимо лише деякі з них.


До Дня міста у всіх районах Дніпропетровська відбулись святкові сільськогосподарські ярмарки. В тому числі, в нашому районі, напередодні свята, 13 вересня запрацював святковий ярмарок товарів місцевих виробників (між вул. Замполіта Бєляєва, 20 та Донецьким шосе, 15).


Також, у цей день, об 11 год. у приміщенні територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) для підопічних терцентру і жителів району проведено народне гуляння з концертно-розважальною програмою «З днем народження, рідне місто».















Традиційно святкування Дня міста розпочалося зі святкового молебну у Свято-Троїцькому кафедральному соборі на честь міста та його жителів. На молебні були присутні Віце-прем'єр-міністр України О.Ю. Вілкул, голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Д.В. Колєсніков, голова  Дніпропетровської обласної ради Є.Г. Удод, голова Дніпропетровської міської ради І.І. Куліченко, голови районних у місті рад, жителі і гості міста.

О 10.00 год. відбулось урочисте відкриття свята – Дня міста та церемонія покладання квітів до пам’ятника першого Почесного громадянина нашого міста О.Полю.













На центральному проспекті міста проведено всеукраїнський арт-фестиваль «Прописка у мистецькому кварталі», у якому взяли участь понад 250 учасників. Упродовж дня мешканці та гості міста мали можливість познайомитись з творчістю дизайнерів, провідних майстрів народного мистецтва та петриківського розпису, фотохудожників, юних талантів та придбати їх вироби, придбати книги, альбоми про сучасне та минуле Дніпропетровська.














Об 11.00 год. на майданчику міської набережної біля фонтану «Водяна сфера» відбулось урочисте весільне торжество «Планета щастя», де керівники області та міста поздоровили весільні пари, що в цей день одружуються та вручили їм цінні подарунки.


















Об 11.00 год. керівництвом області, міста, районів міста було покладено квіти пам’яті до пам’ятника загиблим воїнам-афганцям. Для мешканців міста відбувся концерт афганської пісні «Пам’ять серця»









Відбулись урочисті заходи біля бюсту-пам’ятника Сташкову М.І.





Об 11.30 на майданчику біля пам’ятника В.П. Маргелову відбулись показові виступи військових формувань, шкіл бойових мистецтв та спортивних шкіл міста у спортивно-патріотичній програмі «Мужність. Любов і Вітчизна».







    Об 11.30 до 237-ї річниці міста Дніпропетровська священнослужителі, керівники області, міста, районів міста, громадськість зібрались на березі Дніпра на урочисте відкриття Храму на честь Собору Святого Іоанна Хрестителя.












Найцікавішим моментом в святі міста, став музичний марафон, парад оркестрів - дефіле військового оркестру та дитячого духового оркестру разом з ансамблем барабанщиць Національного університету державної податкової служби України з міста Ірпінь. на майданчику біля державного цирку.









О 12.00 год. відбулась концертно-розважальна програма «Рідне місто моє». У цей визначний святковий день, наше місто увійшло до рекордів Гінесу України. Місто презентувало гігантський пряник площею понад 50 кв. м , вагою біля тони та й ще у формі карти міста Дніпропетровська.
Експерт Національного Реєстру Рекордів України Л. Вєтрова зафіксувала встановлений національний рекорд в Україні, в номінації «Найважчий пряник в Україні». Свідченням цього є сертифікат, який вручила Дніпропетровському міському голові І.І. Куліченку. Під час святкування Дня міста пряник розрізали на шматочки та роздали мешканцям міста.











О 12.00 год. на майданчику біля ресторану «Горець» вперше в СНД відбувся Міжнародний фестиваль пісочної анімації "Дотик", в якому взяли участь художники пісочної анімації з Дніпропетровська, Києва, Харкова, Одеси, Севастополя, Сум, Мінська та ін. Поруч зі сценою працював майданчик майстер-класу, до якого могли приєднатися всі бажаючі.








На фестивальному причалі відбувся Кубок мера зі стрітболу та фітнес-марафон.






У фітнес-марафоні взяли участь понад 3,5 тисячі школярів та студентів. Під час танцювального флешмобу серед його учасників проходитиме танцювальний батл.








О 13.00 год. на о. Комсомольський відбулось урочисте відкриття декоративного водоспаду «Поріг Ревучий».










На оглядовому майданчику парку центрального парку культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка, також, вперше відбувся етнофестиваль «Українське місто». Проведено конкурс «Найкраща Панночка», ін.
Для мешканців та гостей міста на імпровізованій сцені від Амур-Нижньодніпровського району викладачами районного будинку творчості дітей та юнацтва проведено майстер-класи з паперопластики, в'язання гачком та петриківського розпису.




















У парку ім. Воронцова відбувся міський музичний рок-фестиваль «Dnipro-Rock 2013», в якому взяли участь понад двадцяти колективів-виконавців з Дніпропетровська та інших міст України.










Кульмінацією свята міста Дніпропетровська став феєрверк.



Сьогодні ж, 16 вересня, на базі пологового стаціонару комунального закладу «Дніпропетровська міська клінічна лікарня № 9» Дніпропетровської обласної ради» голова Амур-Нижньодніпровської районної у місті ради О.А. Ганноченко та головний акушер-гінеколог департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради Г.М. Одинцова вручили святкові сертифікати і намиста з перлів від голови Дніпропетровської міської ради породіллям, що народили в день міста.

















25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 5
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su