ПРАВОВА ОСВІТА


13.11.2013



Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області інформує


Казна Дніпропетровщини поповнилась на 6,4 мільярда гривень

Протягом січня – жовтня 2013 року Головним управлінням Міндоходів забезпечено надходження до місцевих бюджетів Дніпропетровській області 6401,9 млн. грн. платежів.
Зокрема, в цьому році проти минулорічних надходжень збільшено на 68,0 млн. грн. плату за користування надрами та 12,4 млн. грн. податку на прибуток підприємств.
Надходження з податку на доходи фізичних осіб за 10 місяців поточного року склали понад 4109,0 млн. грн., що на 164,4 млн. грн. більше в порівнянні з січнем – жовтнем 2012 року.
Загалом, поточні надходження до місцевих бюджетів у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшились на 332,9 млн. грн.

Оновлено програмне забезпечення
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області повідомляє, що 7 листопада 2013 року вийшло чергове оновлення ОПЗ - програмного забезпечення по формуванню та подачі платниками податкової звітності та реєстру отриманих та виданих податкових накладних до територіальних органів Міндоходів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку  1.30.26. Це оновлення встановлюється на будь-які версії 1.30 (від 1.30.1 до 1.30.26). Знайти та завантажити нове програмне забезпечення Ви зможете на єдиному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України http://minrd.gov.ua/elektronna-zvitnist/platnikam-podatkiv-pro-ele/programne-zabezpechennya-/opz-programne-zabezpechennya.
Нагадуємо, що після установки оновленої програми необхідно перевірити "Довідник документів". У меню "Довідники" - "Довідник документів" - або ліворуч поставте "пташку" зазначивши всі звіти, або виберіть всі потрібні вам звіти і відзначте їх "пташкою". Не забудьте праворуч натиснути кнопку "Зберегти"!

Електронні ключі діють до 2 років
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області повідомляє, що термін дії посилених сертифікатів ключів подовжено до двох років. З 1 листопада 2013 року всім клієнтам Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів України формують посилені сертифікати ключів строком дії до двох років.

Замовляємо електронний цифровий підпис на пошті
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області повідомляє, що в поштових відділеннях «Укрпошти» впроваджується пілотний проект «Замовлення електронного цифрового підпису», спрямований на спрощення доступу населення до безкоштовних послуг електронного цифрового підпису від Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міністерства доходів і зборів України. У рамках пілотного проекту фізична особа - підприємець має можливість у відділенні поштового зв’язку подати пакет необхідних документів для отримання послуги електронного цифрового підпису, а працівники «Укрпошти» згенерують електронні ключі та доставлять їх клієнту.
Тож, шановні підприємці скористайтеся ще однією можливістю звітувати он-лайн!

Збільшено розмір мінімальної заробітної плати
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що з 1 грудня 2013 року мінімальна заробітна плата становитиме 1218 грн. Граничний розмір доходу, який дає право на отримання податкової соціальної пільги становить 1610 грн.
Нагадуємо, що податкова соціальна пільга для працездатної особи (у розрахунку на місяць) протягом 2013 року становить 573,50 грн.
Обговорюємо проект наказу Міністерства доходів і зборів України
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області повідомляє, що Міністерством доходів і зборів України розроблено проект наказу „Про затвердження форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма №1-ДФ) та Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку”  (далі – проект наказу).
Проект наказу оприлюднений на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України (http://minrd.gov.ua/diyalnist-/regulyatorna-politika-/regulyatorna-politika/2013-rik/118599.html) для громадського обговорення та отримання пропозицій у режимі інтерактивного спілкування.
Згідно Проекту форму №1-ДФ можна буде подавати одним із таких способів:
- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови реєстрації електронного підпису відповідальної особи податкового агента;
- на паперовому носії разом з електронною формою на електронному носії інформації;
- на паперовому носії, якщо кількість рядків у формі №1-ДФ не перевищує п’яти.

Останній день сплати квартальних зобов’язань - 19 листопада
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що 19 листопада, вівторок – це останній день сплати:
- податку на прибуток за ІІІ квартал;
- ПДВ за III квартал платниками, у яких базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу;
- частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями за результатами фінансово-господарської діяльності за ІІІ квартал;
- єдиного податку платниками, віднесеними до третьої — шостої груп, за ІІI квартал;
- єдиного податку з сум доходів, що оподаткуються за ставкою 15% та задекларовані фізичними особами — підприємцями у ІIІ кварталі;
- податку на доходи фізичних осіб за результатами подання податкової декларації про майновий стан і доходи фізичними особами — підприємцями;
- збору за спеціальне використання лісових ресурсів за ІІІ квартал.

Умови компенсування ЄСВ
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що єдиний соціальний внесок компенсується тим роботодавцям, які дотримувались наступних умов:
- протягом 12 календарних місяців створювали нові робочі місця;
- протягом вказаного періоду щомісяця виплачували заробітну плату в розмірі не менше трьох мінімальних заробітних плат за кожну особу.
Компенсуватися будуть фактичні витрати в розмірі 50% суми нарахованого ЄСВ за відповідну особу за місяць, за який він сплачений, протягом наступних 12 календарних місяців.  Роботодавець також повинен зберігати рівень заробітної плати в такому ж розмірі за кожну особу щомісяця.

При оновленні програмного забезпечення РРО перереєстрацію робити не потрібно
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що при проведенні оновлення програмного забезпечення РРО не змінюються дані щодо фіскального номера реєстратора, дати занесення фіскального номера реєстратора, індивідуального номера платника, дати занесення індивідуального номера платника, тому перереєстрація РРО не здійснюється.

Одночасне коригування ПДВ
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що під час здійснення перерахунку у випадках повернення товарів особі, яка їх надала, або під час повернення постачальником суми попередньої оплати суми податкових зобов’язань і податкового кредиту з ПДВ постачальника та отримувача повинні бути відкориговані одночасно в тому звітному періоді, на який припадає дата отримання та підписання отримувачем розрахунку. Якщо покупець відмовляється підписувати розрахунок коригування та відкоригувати свій податковий кредит, то законодавчі підстави для коригування податкових зобов’язань у постачальника відсутні.
Покупці повинні самостійно здійснити коригування сум податкового кредиту з ПДВ за результатами податкового періоду, протягом якого відбулось повернення ним товарів (отриманих за них коштів) незалежно від факту отримання розрахунку коригування у разі, якщо продавцем за будь-яких причин не було надано розрахунок коригування.





25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su