ПРАВОВА ОСВІТА


13.11.2013



Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області інформує

На Дніпропетровщині майже 75% «електронних» митних декларацій
На Дніпропетровській митниці Міндоходів неухильно зростає кількість клієнтів, які використовують процедуру електронного декларування за митними деклараціями на бланку єдиного адміністративного документа.
Так, у січні поточного року доля митних декларацій, оформлених в електронному вигляді складала 64,0%, у липні – 76,1%, у серпні – 83,0%, вересні – 90,3%, а у жовтні – вже 91,0%. З початку ж року Дніпропетровською митницею Міндоходів завдяки сервісу електронного декларування товарів оформлено 74,7% від загальної кількості митних декларацій.
Тож, для митних декларантів Дніпропетровщини використання процедури електронного декларування є доступним і зручним сервісом.

Глобалізація електронної форми звітності
ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області дякує всім платникам єдиного соціального внеску за активну переорієнтацію на електронне звітування. Глобалізація електронної форми звітності - це досягнення, перш за все, платників, які позитивно сприймають інновації. Адже із понад 34,5 тис. поданих звітів з єдиного соціального внеску за жовтень майже половину надіслано в електронному вигляді.
ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області закликає до подання звітності он-лайн для ще більшого прогресу України в електронному звітуванні.

Підтверджуємо оплату електронного авіаквитка при відрядженні
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що для підтвердження витрат у разі використання електронного авіаквитка необхідні наступні документи:
-    оригінал розрахункового або платіжного документа, що підтверджує здійснення розрахункової операції у готівковій чи безготівковій формі (платіжне доручення, розрахунковий чек, касовий чек, розрахункова квитанція, виписка з карткового рахунку, квитанція до прибуткового касового ордера);
-    роздрук на папері частини електронного авіаквитка з вказаним маршрутом (маршрут/квитанція);
-    оригінали відривної частини посадкових талонів пасажира.

14 листопада-останній день сплати авансових платежів по єдиному внеску
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що 14 листопада, четвер - останній день сплати:
 - авансових платежів по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування фізичними особами — підприємцями (крім тих, які обрали спрощену систему оподаткування);
 - авансових платежів з податку на доходи фізичних осіб фізичними особами — підприємцями від провадження господарської діяльності, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування.
Шановні суб’єкти господарювання, не зволікайте до останнього дня, сплачуйте податкові зобов’язання своєчасно та в повному обсязі!

Сплатіть збір за провадження торговельної діяльності до 15 листопада
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що15 листопада, п’ятниця, є останнім днем сплати:
 - збору за провадження торговельної діяльності; діяльності з надання платних послуг; торгівлі валютними цінностями (з придбанням торгового патенту) за грудень;
 - авансового внеску з рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, за транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України за першу декаду листопада.
Шановні суб’єкти господарювання, не зволікайте до останнього дня, сплачуйте податкові зобов’язання своєчасно та в повному обсязі!

В яких випадках відбувається скасування реєстрації РРО?
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що відповідно до Порядку реєстрації, опломбування та застосування реєстраторів розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом ДПА України від 01.12.2000 №614, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05.02.2001 за №107/5298, скасування реєстрації РРО відбувається у випадках, якщо:
1) суб’єктом господарювання подано заяву про скасування реєстрації РРО за формою №4-РРО (додаток 4);
2) вичерпано строк служби РРО, визначений у паспорті (формулярі) РРО;
3) закінчилися визначені законодавством строки експлуатації РРО;
4) РРО застосовується не за сферою застосування, визначеною Державним реєстром РРО;
5) виявлено невідповідність модифікації, конструкції та/або версії внутрішнього програмного забезпечення РРО, включених до Державного реєстру РРО;
6) установчі документи суб’єкта господарювання згідно із судовим рішенням визнано недійсними;
7) наявне судове рішення про ліквідацію суб’єкта господарювання - банкрута;
8) наявне судове рішення щодо припинення суб’єкта господарювання, що не пов’язане з банкрутством;
9) суб’єкт господарювання - фізична особа - підприємець померла, а також у разі оголошення такої особи померлою, визнання недієздатною або безвісно відсутньою, обмеження її цивільної дієздатності;
10) в органах доходів і зборів наявні відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців щодо державної реєстрації припинення суб’єкта господарювання;
11) викрадено РРО;
12) змінено власника РРО.
Рішення про скасування реєстрації РРО оформляється за формою №5-РРО.

Чек виданий терміналом „IBOX” не є розрахунковим документом
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області повідомляє, що чек, який видається терміналом миттєвої сплати („IBOX” тощо) не містить всіх необхідних реквізитів відповідно до вимог „Положення про форму та зміст розрахункових документів”, від 01.12.2000 №614, а саме: напису „ФІСКАЛЬНИЙ ЧЕК”, порядковий номер фіскального чеку, позначення форми оплати тощо. До того ж даний чек друкується пристроєм, що не внесений до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій, а відповідно даний розрахунковий документ не може вважатись розрахунковим документом.
Додатково повідомляємо, що чек виданий терміналом миттєвої сплати не може бути підтверджуючим документом оплати будь - яких послуг за рахунок коштів підприємства.

Терміни видачі готівкових коштів під звіт
Видача готівкових коштів під звіт на закупівлю сільськогосподарської продукції та заготівлю вторинної сировини, крім металобрухту, дозволяється на строк не більше 10 робочих днів від дня видачі готівкових коштів під звіт, а на всі інші виробничі (господарські) потреби - на строк не більше двох робочих днів, уключаючи день отримання готівкових коштів під звіт.
Якщо підзвітній особі одночасно видана готівка на відрядження, то строк, на який видана готівка під звіт на закупівлю, може бути продовжено до завершення терміну відрядження.
Видача готівкових коштів під звіт регламентується п.2.11 глави 2 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 15.12.2004 №637 із змінами та доповненнями, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 13.01.2005 за №40/10320.

Розрахунок ліміту каси для новостворених підприємств
Підприємства, що розпочинають свою діяльність, а також підприємства, діяльність яких була пов’язана виключно з безготівковими розрахунками, протягом перших трьох місяців діяльності встановлюють ліміт каси згідно з прогнозними розрахунками.
Установлений з урахуванням прогнозних розрахунків ліміт каси у двотижневий строк після закінчення перших трьох місяців їх роботи переглядається за фактичними показниками діяльності.
Ліміт каси підприємства встановлюють на підставі розрахунку середньоденного надходження готівки до каси або її середньоденної видачі з каси, за рішенням керівника підприємства або уповноваженої ним особи, згідно з п.5.3 глави 5 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління НБУ від 15.12.2004 №637 із змінами та доповненнями, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 13.01.2005 за №40/10320.





25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su