ПРАВОВА ОСВІТА


18.12.2013



Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області


Отримати сертифікат електронного цифрового підпису в органах Міндоходів легко, а користуватися зручно

За словами виконуючого обов’язки начальника ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області Сергія Ревенка Міністерство доходів та зборів України все більше уваги приділяє впровадженню електронного документообігу. Запроваджені Міністерством електронні сервіси не лише спрощують процедури звітування і оформлення декларацій та довідок, але й економлять час підприємців та зменшують ризик корупції, зводячи до мінімуму необхідність прямого спілкування із співробітниками органів Міндоходів.
Отримати посилені сертифікати електронного цифрового підпису Міністерства доходів і зборів України строком на два роки цілком безкоштовно представники бізнесу можуть у Центрах сертифікації електронних ключів.
Сертифікати дають своїм власникам можливість звітувати не лише до органів Міндоходів, але й до державних органів статистики.
В Україні вже відкрито 104 Центри сертифікації електронного цифрового підпису, якими за 11 місяців 2013 року видано більше 895 тисяч цифрових підписів. 77 відсотків електронних ключів видається фізичним особам.
На сьогодні в Дніпропетровській області діють п’ять Центрів сертифікації електронного цифрового підпису: два - у місті Дніпропетровську на базі ДПІ у Бабушкінському районі Лівобережної об’єднаної ДПІ, по одному - у містах Кривому Розі, Нікополі та Павлограді. І більше 50 тисяч платників податків області вже відчули переваги електронного документообігу.
Сергій Ревенко зауважив, що у 2013 році в Дніпропетровській області під час кампанії декларування доходів за минулий рік 57 відсотків декларацій подавалося в електронному вигляді, тому є впевненість, що цифрові сертифікати електронного підпису серед мешканців області набуватимуть все більшої популярності.

Суд виніс вирок: за 15 тисяч гривень – 5 років ув’язнення

Судовим рішенням визнано винним і винесено вирок колишньому співробітнику керівної ланки  однієї з державних податкових інспекцій міста Дніпропетровська.
У липні 2013 року колишній керівник отримав хабар від фізичної особи – підприємця у розмірі п’ятнадцяти тисяч гривень за складання фіктивних актів зустрічних звірок між підприємцем та іншим підприємством. Суд, зваживши провину звинуваченого, призначив винному в отриманні хабара покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років, з наступним позбавленням права ще 3 роки обіймати посади в органах влади, та позбавлення рангу державного службовця.
Взявши до уваги всі обставини, суд звільнив осудженого від ув’язнення, встановивши випробувальний термін строком на 3 роки.
Управління внутрішньої безпеки Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що в Міністерстві доходів і зборів України діє цілодобовий телефонний сервіс «Пульс». Платники з усієї України за телефоном (044) 284-00-07 можуть поскаржитися на протиправні дії, скоєні співробітниками податкової та митної служб.

Платникам податку на додану вартість на замітку

Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує,  що 20 грудня 2013 року закінчується термін подання податкової декларації з ПДВ за жовтень звітного року платниками, у яких базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю.
З метою уникнення перевантаження центральних серверів Міністерства доходів і зборів України Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області просить суб’єктів господарювання не відкладати подання звітності з ПДВ на останній день.

Звіт по ЄСВ за листопад

ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що 20 грудня 2013 р. є граничним днем подання звітності про суми нарахованого єдиного внеску за листопад 2013 р.
ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області закликає всіх суб’єктів господарювання звітувати, не виходячи з дому. Використовувати усі переваги електронного спілкування з працівниками органів Міндоходів можуть власники цифрових підписів, які з лютого цього року безкоштовно видає акредитований центр сертифікації електронних ключів. Ця безкоштовна послуга — альтернатива придбання посилених сертифікатів ключів у комерційних структурах.
Шановні платники, переходьте до електронного звітування! Для користування цією послугою необхідно мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються Міністерством доходів і зборів України безкоштовно.
Для отримання ключів електронного цифрового підпису суб'єктам господарювання необхідно ознайомитись із інформацію на сайті: www.cskidd.gov.ua.

Час сплати єдиного податку
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що платники єдиного податку І і ІІ груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Останній день сплати авансового внеску за грудень 2013 року - 20 грудня 2013 року. Пунктом 122.1 ст. 122 Податкового кодексу України передбачена відповідальність за несплату (неперерахування) фізичною особою – платником єдиного податку авансових внесків єдиного податку в порядку та у строки, визначені Податковим кодексом України, а саме: накладення штрафу в розмірі 50 % ставки єдиного податку.

Алкоголь неповнолітнім

Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує,  що згідно змінам, внесеним у січні цього року в Закон України від 19.12.1995 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», за порушення вимог ст.153 цього Закону, а саме: за продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, передбачений штраф у розмірі 6800 гривень.

                    Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Дніпропетровській області





25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 5
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su