ПРАВОВА ОСВІТА


12.02.2014



В Амур-Нижньодніпровському районі відзначили 25-у річницю остаточного виводу радянських військ з Афганістану

Відповідно до Указу Президента України, 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій в на території інших держав. Цей день приурочений до річниці виведення радянських військ з Афганістану. Також у цей день вшановують пам'ять усіх тих, хто брав участь в інших війнах і виконував інтернаціональний обов'язок у Чилі, Іспанії, Єгипті, В'єтнамі, Ефіопії, на острові Куба та в багатьох інших «гарячих точках» світу.
Сьогодні, 12 лютого, у переддень річниці виведення радянських військ з Афганістану, до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, що є символом  пам’яті тієї страшної війни, покладені квіти та проведено мітинг «Афганістан – обов’язок, подвиг, трагедія». У заході взяли участь воїни-інтернаціоналісти, учасники бойових дій в Афганістані, матері й рідні воїнів-інтернаціоналістів, які героїчно загинули в афганській війні, керівництво району, громадськість. «Сьогодні ми зібрались, щоб вшанувати пам’ять тих, хто поліг на афганській землі. Багато молодих воїнів-інтернаціоналістів, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок, були нагороджені орденами і медалями, але найвищою нагородою тих, хто уцілів – є життя, а для загиблих – пам'ять. Тема Афганістану – це приклад бездоганного виконання обов’язків захисника Батьківщини і просто громадянина для суспільства, це - виховання підростаючого покоління на прикладах мужності та героїзму. Пам’ять про тих, хто пішов з життя в мирний час буде вічною», зазначив голова районної у місті ради Ганноченко О.А. Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів.










Також, урочиста Зустріч поколінь «Солдат війну не обирає» відбулась у приміщенні КЗО СЗШ № 26, на якій учні школи зустрілись з воїнами-інтернаціоналістами. У заході взяли участь голова Амур-Нижньодніпровської районної у місті ради Ганноченко О. А., військовий комісар Амур-Нижньодніпровського району Лебідь С.А., заступник голови обласної та голова Амур-Нижньодніпровської районної  ради батьків та вдів військовослужбовців, загиблих в Афганістані Бугара М. І., голова Дніпропетровської міської ради батьків та вдів військовослужбовців, загиблих в Афганістані Мазніченко Л. С., протоієрей Свято-Духовського храму с. Вільне Новомосковського району Георгій Ханов, голова Союзу радянських офіцерів Марченко В. В., заслужений журналіст України Пільонов О. О., воїни-афганці, батьки, рідні загиблих воїнів-інтернаціоналістів, педагоги, учні школи. Нагадаємо, що саме в цій школі знаходиться Зала Афганської Слави Амур-Нижньодніпровського району, що береже пам’ять про афганську війну.
    В цей день воїнів-інтернаціоналістів нагородили ювілейними пам’ятними медалями «25 років виведення військ з Афганістану».


Крім того, активістів первинної організації ветеранів Афганістану Амур-Нижньодніпровського району Дніпропетровського міського об’єднання ветеранів Афганістану було нагороджено Грамотами Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпропетровську ради за активну громадянську позицію, сумлінне виконання інтернаціонального обов`язку, з нагоди Дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів (25-а річниця остаточного виводу радянських військ з Афганістану) та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. А також, вручено Грамоти за вагомий особистий внесок у створення Зали Афганської Слави в загальноосвітній середній  школі № 26, активну життєву позицію, плідну діяльність по героїко-патріотичному вихованню молоді.
Воїни-інтернаціоналісти поділились своїми спогадами з учнями школи та побажали, щоб їм ніколи не довелось дізнатись, що таке війна на власному досвіді. Виступи дітей не залишили нікого з глядачів байдужим.




У цей день, 12 лютого, напередодні річниці виводу військ із Афганістану, голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Колєсніков Д.В. зустрівся з воїном-інтернаціоналістом, інвалідом війни в Афганістані, підполковником у відставці Христичем Ю.Л., який проживає на території Амур-Нижньодніпровського району. За бойові подвиги Христич Ю.Л. нагороджений орденом «За службу Вітчизні» та орденом «Червоної Зірки». Губернатор Дніпропетровщини Колєсніков Д.В. особисто подякував ветерана за його активну життєву позицію, за героїзм та привітав його з 25-ю річницею виводу військ із Афганістану.


Традиційно, в районі проведено обід для воїнів-інтернаціоналістів. З вітальним словом звернувся до присутніх заступник голови районної у місті ради з питань діяльності виконавчих органів Стороженко І.В. та зазначив, що на території нашого району проживає 576 воїнів-інтернаціоналістів, з них 426 – афганців, 55 – інвалідів. За останні роки значно посилилась увага до питань соціального захисту ветеранів війни і інвалідів. Своєчасно, всі інваліди, учасники бойових дій, що перебувають на обліку в управліннях праці та соціального захисту населення, отримали щорічну одноразову матеріальну допомогу. Враховуючи, що матеріальний стан батьків та вдів загиблих потребує підтримки, органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади встановлюють додаткові пільги, здійснюють доплати. Побажав ветеранам-афганцям міцного здоров’я, оптимізму, віри у краще, життєвої наснаги, достатку. Ветерани, в свою чергу, висловили вдячність районній владі за  розуміння проблем ветеранів та забезпечення їх життєвих потреб.








25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su