ПРАВОВА ОСВІТА


22.02.2014



Про заходи до ювілею Великого Кобзаря


Серед визначних діячів, чиї помисли й талант спрямовані на служіння народові, Тарас Шевченко займає почесне місце. Його творчість - нова епоха в українській літературі. З палким вогнем у душі захищав він свободу і незалежність вітчизни, честь і гідність народу. Безсмертне ім’я великого українського поета і художника Т. Г. Шевченка відоме скрізь як ім’я людини, що віддала своє життя боротьбі за свободу українського народу.
В Амур-Нижньодніпровському районі, з нагоди 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка в загальноосвітніх навчальних закладах району проведено ряд тематичних заходів.
Так, до 200-річного ювілею Т.Г. Шевченка та 150-річчя його перепоховання, вихованцями театрального гуртка «Лівий берег» КЗО НВК № 57, проведено літературний вечір «Живописних справ майстер». Гуртківці провели вікторину «Чи знаєш ти Шевченка-художника?», продемонстрували малюнки Шевченка з стародавньої історії, історії України, портрети видатних людей, виконані великим Кобзарем. Юні артисти декламували уривки з творів Тараса Григоровича, ілюстрації до яких виконав сам автор «Слепая», «Невольник», «Катерина», «Утоплена». Великої популярності серед учнів гімназії № 57 набув конкурс читців «І на оновленій землі», в якому взяли участь учні 1-11 класів. Переможці ще візьмуть участь у районному конкурсі на кращого виконавця поезії Шевченка «І твоя, Кобзарю, слава не вмре, не поляже».


Також, на базі СЗШ №8, СШ № 44, НВК № 131, ССЗШ № 142 проведено конкурси читців поезій Великого Кобзаря серед учнів шкіл. Їх виступи були яскравими. Діти продемонстрували добрі знання творів Т. Шевченка, вміння виразно розповідати вірші. Музикою супроводжувалося звучання поезій.





Виховні години, години спілкування та конференції проведено у багатьох школах району.


На одній із конференцій «Кобзар у моєму серці» у СЗШ № 42 учнів познайомили з новими для них фактами із життя видатного українського діяча, художника та поета. 


В школах району проведено виставки малюнків.




Для учнів 6 та 7 класів СЗШ № 42 проведено брейн-ринг «Ми чуємо тебе, Кобзарю крізь століття». Діти удосконалили та розширили свої знання про життя і творчість видатного українського поета і художника Т.Г. Шевченка.


Не обійшлося і без походу до театру Шевченка на виставу «Бал» учнями 9-х класів КЗО № 44. Діти із задоволенням прослухали вірші Тараса Шевченка і пісні на слова Кобзаря.


На базі НВК № 131 відбулось районне свято «Ти живеш у пісні, в полум'янім слові, В ореолі слави, наш Тарасе».



Протягом березня 2014 року заплановано ряд тематичних заходів, що заплановані до святкування 200-річниці від Дня народження Великого Кобзаря.





25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 8
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 8
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 12
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su