ПРАВОВА ОСВІТА


25.06.2014



Шановні громадяни! Будьте обачливими і застережливими під час відпочинку на відкритих водоймах та поблизу них!


Нещасні випадки на воді, як правило, трапляються через порушення правил безпеки, і найчастіше тонуть саме ті, хто вміє плавати. Більшість людей гине через:
купання у непристосованих для цього ділянках водойм;
купання у нетверезому стані;
аварійні ситуації на човнах та інших плавзасобах.
З початку літа у місті утонуло вже 2 особи, врятовано 4 особи. Один з випадків є особливо показовим, коли чоловік стрибнув у воду з пірсу річкового вокзалу та не виплив. Пізніше його тіло без ознак життя було знайдено в районі площі Десантників.
Всі випадки, коли людей було врятовано, сталися через переоцінку власних можливостей та порушення елементарних правил поведінки на воді. Потерпілих врятовано на відстані 300 - 400 метрів від берега, а двоє взагалі перебували на гумовому матраці на лінії фарватеру.
Правильний вибір місць купання, суворе дотримання правил поведінки, постійний контроль за дітьми у воді збоку дорослих - ось складові безпечного відпочинку.
На території міста Дніпропетровська з 1 червня відкрито три пляжі: на Монастирському острові, в парку культури ім. Воронцова та в парку культури та відпочинку Придніпровський.
Згідно вимог чинного законодавства пляжі міста мають документальне підтвердження відповідності санітарно-епідеміологічним нормам, кожен з них обладнаний рятувальним постом, медпунктом, туалетом, буями межі запливу, кабінками для переодягання, стендами, що містять інформацію про правила безпечного відпочинку та надання допомоги потопаючому.
Убережіть себе від лиха! Не допускайте легковажного ставлення до вимог безпеки самі і застерігайте від необачливих вчинків оточуючих!

Телефон рятувальної служби 101







25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 5
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su