ПРАВОВА ОСВІТА


14.09.2014



До святкування Дня міста Дніпропетровська

     Святкування Дня міста Дніпропетровська проводиться з 70-х років XX століття. В 2001 році був прийнятий Статут міста, яким затверджено офіційну дату проведення цього Дня - друга неділя вересня.
     Цього року Дніпропетровськ відзначив свою 238-у річницю. Традиційно відбувся молебень на славу міста та його мешканців у Свято-Троїцькому кафедральному соборі.
     Покладання квітів до пам’ятника Олександру Полю стало урочистим відкриттям свята «Дніпропетровськ – серце України!». Приблизно 150 осіб організували флеш-моб з виконання українського народного танцю «Гопак». Усі учасники святкового флешмобу виконали Гімн України. Відбувся парад вишиванок «З Україною – у серці».
Тисячі дніпропетровців з українською символікою пройшли центральними вулицями міста.
     Одним найцікавішим з моментів стало те, що на благодійному фестивалі кофе та шоколаду, який організувала Асоціація кав’ярів та отельєрів м. Дніпропетровська, було встановлено рекорд  зафіксований представниками книги Рекордів України.  Керівник гуртка Будинку творчості дітей та юнацтва Кириленко Д.О. створила найбільшу картину з шоколаду у техніці «петриківський розпис» вагою біля 40 кг та розміром 1,10 на 2,46 метри. Шоколадка-рекордсменка стане першим експонатом музею шоколаду, який збираються відкрити у Дніпропетровську.
Всі зібрані кошти під час благодійного фестивалю «Кава-шоколад» будуть направлені на потреби 43-го батальйону територіальної оборони.


     Різноманітні святкові заходи відбулись і на Алеї по пр. Карла Маркса, і на Фестивальному причалі, і у парку імені Тараса Шевченка: алея творчості «Мистецький квартал», фестиваль виноградарства та авторського вина «Дніпропетровська лоза», благодійний гаражний розпродаж і пікнік, виставка світлин та малюнків на патріотичну тематику, майстер-класи які проводили вихованці центрів позашкільної роботи, викладачі та учні шкіл естетичного виховання міста та розваги для дітей, а також фестиваль рок музики «Dnipro Rock 2014».
Окрім цього, заходи також відбулись на Європейській площі, театральному бульварі «Класики місту», у центральному парку міста –  парку імені Лазаря Глоби – «Арт-толока». Від району було представлено  роботи вихованців гуртків комунального позашкільного навчального закладу «Будинок творчості дітей та юнацтва» Дніпропетровської міської ради «Голка-чарівниця» та гуртка паперопластики «Натхнення». Керівник гуртка  Малієнко Н.М. провела  майстер-клас з паперопластики, де всі бажаючі могли виготовити яскраву вітальну листівку на згадку про День міста.



     На оглядовому майданчику парку імені Тараса Шевченка відбувся етнофестиваль «Українське весілля» та фестиваль національної кухні «Українське місто».
В цьому році творчі колективи комунального позашкільного навчального закладу «Будинок творчості дітей та юнацтва» Дніпропетровської міської ради  та комунального позашкільного навчального закладу «Центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді» Дніпропетровської міської ради створювали святковий веселий настрій. Актори  молодіжного театру «Маленька сцена» Будинку творчості дітей та юнацтва спільно з творчими педагогами Центру художньо-естетичного розвитку учнівської молоді представили народне театралізоване дійство викупу нареченої та благословення молодят. Нагородою за виступ став диплом за перемогу у номінації «За щирість в підході та емоційність у відтворенні національної аутентичності». Зранку до самого вечора біля етноекспозиції Амур-Нижньодніпровського району «Хата Солохи» буяло веселе життя: пісні, народні ігри та фрагменти українського весілля приваблювали та зацікавлювали відвідувачів оглядового майданчика.












     На концерті дитячо-молодіжних колективів «Єдині у творчості» наш район представила Циркова студія «Фієста» комунального позашкільного навчального закладу «Будинок творчості дітей та юнацтва» Дніпропетровської міської ради. Перед літнім театром відвідувачам та гостям парку було представлено конкурсно-розважальну програму «Дніпропетровськ – місто моєї мрії», проведено конкурс малюнків на асфальті, а також  цікава прогулянка з ляльками-маріонетками, до якої залучала всіх бажаючих керівник лялькового театру Масалова Н.М.




     В цей день учні загальноосвітніх шкіл району приєднались до благодійного проекту «Пробіг з вірою в серці».

     11-12 вересня 2014 року в загальноосвітніх навчальних закладах Амур-Нижньодніпровського району проведено урочисті лінійки «Дніпропетровськ – місто лідер», єдині уроки «Моя гордість – Дніпропетровськ» та «Дніпропетровськ – місто героїзму, місто слави і краси».



     13 вересня 2014 року на подвір’ї комунального закладу освіти «Спеціалізована середня загальноосвітня школа № 142 еколого-економічного профілю» Дніпропетровської міської ради відбулась літературно-музична композиція «Дніпропетровськ - мій дім, моя родина, моя чудова Батьківщина». Учні школи та мешканці мікрорайону із задоволенням взяли участь у конкурсах малюнку на асфальті «Барви рідного міста», історичній вікторині «Вулиці рідного міста», переглянули виставку дитячих малюнків «Дніпропетровськ - найкраще місто». Наприкінці заходу всі учасники заходу утворили коло єдності, тримаючи в руках символ миру - паперових голубів. Цих голубів діти дарували учасникам заходу із побажанням миру та злагоди.











25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 8
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 8
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 12
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su