ПРАВОВА ОСВІТА


24.12.2014



Афганська війна у пам'яті людській

Все більше і більше віддаляють нас дні від війни в Афганістані. Але все сильніше оживає вона в душах тих, хто став свідком цієї страшної трагедії. 25 років тому так почалася десятирічна війна...
24 грудня відбувся мітинг та покладання квітів до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам по пр. Воронцова, 1 за участю керівництва району, воїнів-інтернаціоналістів, матерів та вдів загиблих воїнів-інтернаціоналістів, членів районного об’єднання ветеранів війни в Афганістані, учнів шкіл району та громадськості. Присутні вшанували пам’ять хвилиною мовчання тих, хто не повернувся з тієї війни.


















Всіх присутніх було запрошено до Зали Афганської Слави Амур-Нижньодніпровського району на базі СШ № 26, який є центром патріотичного виховання учнів не тільки школи, а й Амур-Нижньодніпровського району. За підтримки Амур-Нижньодніпровської районної у місті ради, спонсорів, силами вчителів та учнів школи та одним із ініціаторів його створення стала мати загиблого воїна-афганця, заступник голови обласної організації сімей загиблих Марія Бугара. Адже саме в цій школі навчався її син.




Екскурсоводами запрошених гостей стали члени шкільного клубу «Патріот Вітчизни».


Центральне місце експозиції Залу займає карта Афганістану, на якій розташовані фотографії чотирнадцяти воїнів-орденоносців, загиблих при виконанні інтернаціонального обов’язку.



та картина, яка відображає реальні події моменту бою в районі міста Асадабад.


Меморіальні дошки лейтенанту Бугарі В’ячеславу і єфрейтору Богайчуку В’ячеславу, учням цієї школи, були встановлені на фасаді закладу освіти 4 березня 1995 року.


У Залі знаходиться багато військових експонатів - протитанкові та протипіхотні міни, снаряди різних калібрів до сучасного зброї, гранати, нагрудники для магазинів і гранат, патрони різних калібрів, сучасна зброя, снаряди до крупнокалиберного кулемету і автоматичної гармати на БМП, гранати Ф-1, РГ-42, РГД-5, ін.
















У січні цього року в Залі було встановлено купол стабілізуючого парашута. У 2014 році на базі школи організовано десантний клуб «Батя».


На одному зі стендів «Афганський вітер» розташовані фотографії бойових дій, на якому представлені воїни, які проживають в місті Дніпропетровську.


В нашому районі у 2014 році засновано перехідний кубок за розвиток музейних форм роботи та результативну участь у патріотичному вихованні молоді, який був вручений колективу школи № 26.


Результатом багаторічної пошукової роботи зібрано матеріали про життєвий шлях, бойові заслуги воїнів-орденоносців, більше 1.5 тис. фотографій, понад 800 пісень про війну, книги й в тому числі, дніпропетровські видання, подаровані авторами. Зала постійно поповнюється новими експонатами. Так, і сьогодні, до Дня пам’яті афганців (35-а річниця вводу обмеженого контингенту радянських військ до Афганістану) стало відкриття ще одного нового елементу Зали - «Вічного Вогню».
Вічний Вогонь - це символ пам’яті полеглим, які віддали свої життя на благо Батьківщини, й не тільки Афганській війні. Створення Вічного Вогню стало мрією всіх матерів та вдів загиблих воїнів від дня відкриття Зали. Сьогодні втілено цю мрію в життя.



















25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 5
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su