ПРАВОВА ОСВІТА


26.04.2015



Районний хор "Амурчани" на XІІ Всеукраїнському фестивалі «Наддніпрянські Пасхальні піснеспіви»

25 квітня на площі біля Свято-Миколаївського храму на Монастирському острові проведено XІІ Всеукраїнський фестиваль духовного піснеспіву «Наддніпрянські Пасхальні піснеспіви». Фестиваль заснований Дніпропетровською міською радою й Дніпропетровським єпархіальним управлінням Української Православної церкви та став доброю традицією для нашого міста.
Привітав учасників фестивалю Владика Іриней та заступник міського голови Ірина Зайцева. 
Знайомили слухачів з учасниками фестивалю та програмами їх виступів незмінні ведучі усіх фестивалів духовних піснеспівів  настоятель Спасо-Преображенського Кафедрального Собору, протоієрей Ярослав Денека та матушка Ангеліна Ничипорук.
Щороку фестиваль збирає на сцені кращі хорові колективи. Глядачі мали можливість почути різні жанри православної музики виконані світськими, церковними та  дитячими хоровими колективами.
Цього року від Амур-Нижньодніпровського району міста Дніпропетровська у фестивалі взяв участь хор ветеранів війни та праці «Амурчани» під керівництвом молодого талановитого хормейстера Тараса Хмелюка. До репертуару на фестивалі увійшли народні пісні, що підбадьорили публіку та не залишили нікого байдужим. Хор ветеранів війни та праці створено у 1993 році. Учасниками хору є ветерани війни та праці району. На сьогодні склад хору складає 33 особи, серед яких представники різних професій: будівники, повари і інженери, бібліотекарі і вчителі, продавці і бухгалтери. Всіх їх об’єднює як велика та кріпка дружба, любов до пісні, так і головна мета своєї творчості - патріотичне виховання підростаючого покоління, молоді, пропаганда вокального мистецтва й українського фольклору, призив ветеранів до активного життя. За роки своєї творчої діяльності колектив взяв участь у більше сотні концертах області, міста, району та фестивалях. І сьогодні хор ветеранів війни та праці «Амурчани» частий та бажаний гість у школах, територіальних центрах міста. Вже понад 20 років - хор є гордістю нашого району.
Всі учасники фестивалю отримали дипломи та символічні подарунки.


















25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su