ПРАВОВА ОСВІТА


02.06.2015



Про заходи до Дня захисту дітей

Свято день захисту дітей засновано у листопаді 1949 року рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок і відзначається щорічно 1 червня. Вперше день захисту дітей був проведений 1950 року в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

Відповідно до Женевської декларації про права дітей, прийнятої у 1924 році, було проголошено на необхідності соціального захисту прав дитини. Декларація прав дитини була прийнята 20 листопада 1959 року і проголошувала рівні права дітей у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної належності, громадського походження, майнового стану та іншого. Декларація закликає батьків, громадські організації, уряди визнати права дітей і сприяти їх здійсненню. Сьогодні Міжнародний день захисту дітей відзначається щорічно в понад 30 країнах світу.

Протягом минулого тижня  в Амур-Нижньодніпровському районі проведено низку заходів до Дня захисту дітей. З 25 травня по 29 травня 2015 року в загальноосвітніх навчальних закладах району проведений конкурс малюнків та плакатів.

28 травня 2015 року на базі обласного комунального закладу «Будинок дитини № 2» м. Дніпропетровська проведено круглий стіл, на який були запрошені прийомні батьки та усиновлювачі. В ході засідання розглянуті питання щодо влаштування дітей до сімейних форм виховання, нагальні проблеми влаштування та постановки дітей та кандидатів на облік в службах у справах дітей, питання щодо стану здоров’я дітей та можливості їх лікування, утримання, виховання та розвитку в родинах.

29 травня 2015 року проведено заходи щодо поздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в державних закладах району. Заступник голови районної у місті ради Владислав Алексєєв, начальник управління-служби районної у місті ради Людмила Русланова та виконувач обов’язків завідувача сектору з питань сім’ї, молоді та спорту Олена Демянчук привітали зі святом вихованців обласного комунального закладу «Будинок дитини № 2» м. Дніпропетровська та вручили подарунки.
















Свої подарунки отримали й вихованці комунального закладу соціального захисту притулок для дітей «Барвінок» Дніпропетровської міської ради.










Діти соціально незахищених категорій району були запрошені на  фестиваль дитячих кінофільмів, який відбувся у кінотеатрі «Правда-кіно».


Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді районної у місті ради привітав дітей, сім’ї яких перебувають в складних життєвих обставинах та вручили кожній дитині дитячу іграшку.

1 червня 2015 року в районному Будинку творчості дітей та юнацтва для дітей проведено конкурс малюнків, конкурс малюнка на асфальті та ряд розважально-концертних програм «Дитинство щасливе, веселе, цікаве – завтрашній день Держави!». Своє мистецтво дарували дітям художні колективи: театр естради «Посмішка», циркова студія «Фієста», ляльковий театр «Фантазери», вокальна студія «Хіт-конвеєр». Гумор, яскраві номери, безтурботний дитячий сміх наповнювали глядацьку залу протягом всього заходу. По закінченню програми всі діти отримали квитки до ДРК «Ігроленд».
На майданчику Будинку творчості дітей та юнацтва пройшов ще один конкурс малюнку на асфальті «Світ очима дітей». Переможці конкурсу отримали заохочувальні подарунки.






Гуртки декоративно-вжиткового відділу Будинку творчості дітей та юнацтва взяли участь у виставці творчих робіт, яка відбулась у парку культури та відпочинку ім. Т. Г. Шевченка на Монастирському острові.


У Центрі художньо-естетичної творчості учнівської молоді району відбулось свято «Дитинства світ казковий», на якому вихованці гуртків показали свої творчі здобутки та запросили гостей на майстер-класи з паперопластики, образотворчого мистецтва  та  ляльки – мотанки.




На майданчику ЦХЕТУМ був проведений конкурс малюнків на асфальті з врученням грамот, на який були запрошені багатодітні сім’ї, діти, які перебувають на обліку як такі, що опинились у складних життєвих обставинах, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. У заході було залучено 30 дітей  із багатодітних  сімей та  70 дітей  і батьків – мешканців мікрорайону. В урочистій частині заходу найактивніші вихованці були нагороджені грамотами та цінними подарунками. Представники управління служби у справах дітей районної у місті ради відзначили грамотами учасників  конкурсу малюнка на асфальті.










До відзначення Дня захисту дітей відбулась святкова програма в парку ім. Л. Глоби для дітей з вадами опорно-рухового апарату (візочників).


Районним Товариством Червоного Хреста України для дітей-інвалідів району організовано відвідування ресторану «МакДональдс». Дітей пригостили смачними подарунками.

Сьогодні ж, проведення заходів до Дня захисту дітей продовжується. В клубах за місцем мешкання філії Амур-Нижньодніпровського району комунального закладу «Міський дитячо-молодіжний центр» Дніпропетровської міської ради проводяться ігрові програми «Здрастуй, літо!» та «Давайте дружити!», спортивні заходи.

02.06-03.06.2015 На СК «Фалькон» (ж/м «Сонячний») відбудеться Спортивне свято «Амурські Соколи-9». До 6 червня 2015 року центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді районної у місті ради заплановано проведення тематичних заходів для дітей пришкільних таборів з денним перебуванням на базі загальноосвітніх навчальних закладів району.

Кожний рік справжнє свято до Дня захисту дітей готує керівництво комунального закладу культури «Централізована система бібліотек для дітей». Цього року свято відбулось на дитячому майданчику по пр. Воронцова, 5. У філіалі-бібліотеках району проведено ранок «Чудесна країна дитинства», літературно-розважальна година «Веселкове дитинство», мандрівка «Хай сонцю і квітам всміхаються діти», виставка творчих робіт «Наші права – щасливе дитинство", інше.




25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 5
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su