ПРАВОВА ОСВІТА


07.07.2015



Життєвий шлях довжиною в 90 років…

Черечеча  Павло Іванович – корінний житель Амур-Нижньодніпровського району.  Працьовитий,  мужній і, одночасно, чутливий, емоційний, з великою жагою до життя – таким  його знають і поважають мешканці одного з найстаріших мікрорайонів приватного сектору. Напередодні війни закінчив середню школу, працював у радгоспі «Дніпро». У вересні 1943 року призваний до лав Червоної Армії. У складі 152-ї стрілкової дивізії брав участь у визволенні Нижньодніпровська, м. Дніпропетровська, м. Кривого Рогу, форсував Дніпро. Під час бойових дій був поранений. Після лікування у шпиталі  направлений на передову лінію фронту у складі 305-ї стрілкової дивізії. Командиром відділення зенітчиків брав участь у бойових визвольних діях на території Західної Європи. Бойовий шлях закінчив у Берліні. Протягом наступного року після Великої Перемоги був паралізований, проходив лікування у військовому шпиталі. Павло Іванович - інвалід війни 1 групи. Нагороджений  2-ма Орденами Червоної Зірки, Орденом Вітчизняної війни 1-го ступеню, Орденом «За мужність» та бойовими  медалями, зокрема, «За взяття Берліну», «За Перемогу над Німеччиною». З 1946 по 1988 роки працював вулканізаторщиком на підприємствах району.

В  1987 році  брав активну участь у створенні Амур-Нижньодніпровської районної організації ветеранів війни та праці і протягом усіх років ії діяльності, є активним членом районної ради ветеранів. Успішно сприяє здійсненню вимог Статуту ветеранської організації щодо вирішення проблем ветеранів різних категорій. Відрізняється  сумлінням, наполегливістю та принциповістю. Не зважаючи на поважний вік, Черечеча П.І. очолює первинну організацію ветеранів житлового масиву «Ломівський». Опікується проблемами немобільних громадян, веде ретельний облік одиноких, непрацездатних і соціально незахищених категорій. Організовує надання матеріальної і натуральної допомоги, привітання з державними святами та днями народжень. Черечеча П.І. постійно займається героїко-патриотичним вихованням  молоді. Систематично бере участь в тематичних заходах в багатьох школах району. Проводить уроки мужності, розповідає про визволення міста Дніпропетровська від фашистських загарбників, інші події війни. Черечечу П.І. поважають ветерани району, педагоги, а також депутати і працівники органів місцевого самоврядування. За активну громадську діяльність, вагомий внесок у розвиток ветеранського руху, героїко-патріотичне виховання молоді неодноразово оголошувалися Подяки від керівництва району, міста та області, він нагороджувався грамотами обласної, міської, районної рад ветеранів України. Нагороджений Пам’ятним Знаком «Ветерану 152–й Днепропетровской Ордена Суворова стрелковой дивизии» (1998 р.), Пам’ятним Знаком «За вагомий внесок у розвиток Дніпропетровької області» -(2010р.), Пам’ятним Знаком «80 років Дніпропетровській області» (2012 р.).

У свої 90 років, що виповнюються Черечечі Павлу Івановичу 12 липня, він сповнений енергії, оптимізму та любові до життя і людей.



Вітаємо Вас, Павле Івановичу, з цією знаменною у Вашому житті подією!



Голова ради Амур-Нижньодніпровської районної в місті Дніпропетровську
організації ветеранів України 
О. Лепіна




25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 5
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su