ПРАВОВА ОСВІТА


05.10.2015



Про святкову зустріч поколінь до Дня ветерана


«Поки ми молоді, старість бачиться нам такою далекою і навіть неможливою.
Нам здається, що ми завжди будемо молоді, але … життя швидкоплинне … роки минають швидко …»



Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.

Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 щорічно відзначає цей день. Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року № 1066 «Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку».

Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

Ветерани - це люди, найбільше багатство яких - досвід, знання, уміння, мудрість. Нинішні «літні люди» є носіями класичної культури межі ХХ століття, того часу, в якому понад усе були честь, вихованість, толерантність.

В Амур-Нижньодніпровському районі стало доброю традицією щороку відзначати День ветерана. За ініціативи районної Ради організації ветеранів війни та праці Амур-Нижньодніпровського району м. Дніпропетровська та фінансової підтримки районної у місті ради, у приміщенні міського комунального закладу культури та мистецтв «Дніпропетровська школа української культури та мистецтв імені Олеся Гончара», проведено святкову зустріч поколінь за участю різних категорій ветеранів та учнів шкіл району. Вперше на ветеранське свято були запрошені педагоги навчальних закладів району, які своє життя присвятили найпочеснішій у світі професії.

Від голови районної у місті ради Ганноченка О.А., ветеранів привітала керуючий справами виконкому Наталія Петренко. Побажала ветеранам міцного здоров’я, благополуччя, активного довголіття голова районної Ради ветеранів Ольга Лепіна. Побажання та поздоровлення до Дня ветерана отримали присутні і від начальника управління праці та соціального захисту населення районної у місті ради Ірини Чорнолевської.

У цей святковий день ветерани отримали солодкі подарунки та стали учасниками концерту самодіяльних творчих колективів та виконавців нашого району. Прикрасою концерту став виступ улюбленого хору ветеранів «Амурчани» під керівництвом Тараса Хмилюка. Візитівкою колективу по праву став «Гімн району», який вже понад 10 років вражає слухачів своїм патріотизмом, любов’ю до рідного краю та оптимізмом. Бурхливими оплесками дякували глядачі учасникам дитячого колективу «Усмішка» районного Будинку творчості дітей та юнацтва (керівник Людмила Гордійченко), творчим колективам Школи культури та мистецтв ім. Олеся Гончара - ансамблю народного танцю «Калинонька» (керівник Олена Вещеєва) та шоу кліп-театру «Будьмо разом» (керівник Олексій Капралов). Авторські вірші подарував ветеран Збройних Сил Олександр Жаров, голова комісій з героїко-патріотичного виховання обласної і міської рад ветеранів. А професійний співак Віктор Щерба підкорив вдячних глядачів, закінчивши свій виступ чудовою українською піснею «Два кольори».

Бажаємо всім ветеранам України міцного здоров’я, добра, радості, активного довголіття, миру та злагоди. Нехай в цьому стрімкому світі завжди по-особливому світиться родинний теплий вогник – вічне джерело наснаги й любові.

Голова Ради Амур-Нижньодніпровської районної організації ветеранів України
О. Лепіна

























25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su