ПРАВОВА ОСВІТА


20.07.2016



Експрес-інформація Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах у літній період

Керівництво Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області занепокоєне нещасними випадками на воді, які спостерігаються в останній час.

У 2015 році на водоймах Дніпропетровської області загинуло 57 осцб, у тому числі 2 дітей. На весняно-літній купальний сезон ( з травня по вересень) припало 42 нещасних випадків на воді  9 або 73% від їх загальної кількості). Головними обставинами трагедій було купання у невідомих та необладнаних для цього місцях, перебуванням відпочивальників чи рибалок у нетверезому стані, діти гинули переважно через відсутність нагляду з боку дорослих, влаштовуючи небезпечні ігри на воді.

Лише з 1 червня цього року на Дніпропетровщині на водних об’єктах загинуло 10 осіб, з них 2 дитини.

Як уникнути подібних нещасть? Основною причиною загибелі людей на воді є страх. У більшості випадків тонуть люди, що добре вміють плавати і самовпевнено запливають далеко від берега. Там вони можуть потрапити у потік холодної води, коли починає зводити ноги і хапає корч. У цій ситуації головне – не злякатися. Треба зануритися у воду і сильно потягти на себе ступню за великий палець.

Варто пам’ятати, що основними умовами безпеки є правильний вибір і обладнання місць для купання; навчання дорослих та дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих.

Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях. Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше + 18, повітря не нижче  + 24.

Не лізьте у воду в незнайомому для Вас місці, уникайте води зі швидкою течією, не заходьте у воду напідпитку, ніколи не плавайте наодинці, особливо , якщо не впевнені у своїх силах. Купаючись на «дикому» пляжі чи незнайомому місці, не пірнайте з берега, гірки, дерева. У воду слід входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою; купатися краще там, де є рятувальні служби. До плавок потрібно прикріпляти шпильку, якщо далеко від берега судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити еластичність м’язів. Утримуйтеся від далеких запливів, бо переохолодження – головна причина трагічних випадків.






25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 8
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 8
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 12
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su