ПРАВОВА ОСВІТА


10.05.2018



До 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні: «Крокує травень-переможець»

9 травня – День Перемоги. Цього дня по всій Україні вкриваються весняними квітами і величні пам’ятники, і скромні обеліски.

Крокує по землі дніпровській слава
В травневому зеленому вбранні!
Крокує свято по усій державі –
День Перемоги, день кінця війни!

І знову разом всі зібрались покоління
Віддати шану полум'яним тим рокам!
І поклонитись низько і сумлінно
Героям нашим, ветеранам-землякам!

З таких слів розпочався урочистий мітинг у сквері Т.Г. Шевченка, присвячений Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. На заході були присутні ветерани війни, керівництво району, депутати міської та районної у місті ради, представники районних органів виконавчої влади, мешканці району.

Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання. Присутні схилили голови перед світлою пам’яттю тих, хто в роки Другої світової війни і під час антитерористичної операції віддали своє життя за врятування рідного краю і назавжди увійшли в безсмертя.

Кожного року 9-го травня представники різних поколінь, покладають квіти поваги і пошани до військових поховань. На братському похованні у сквері по вул. Передовій знаходяться 34 надгробні плити, на яких викарбувані прізвища полеглих воїнів, 22 могили – захоронення останків невідомих солдатів.

День пам’яті полеглих у Другій Світовій війні – це лише часточка великої данини пошани полеглим і живим ветеранам, які своєю кров’ю відстояли нашу свободу.

До ветеранів війни звернувся виконувач обов’язків голови Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради Андрій Васильович Борисенко: «Шановні ветерани! Колектив Амур-Нижньодніпровської районної у місті ради вітає ветеранів війни з найвеличнішим святом  – Днем Перемоги. У травні 1945 року скінчилась найкривавіша в історії людства війна. Ціна перемоги виявилась занадто дорогою. Це неймовірна кількість важких днів та ночей. Мільйони людей забрала Друга світова війна. Смерть однієї людини – це трагедія. А коли мільйони!? Це важко усвідомити. Загиблим не болить... У живих продовжують кровоточити рани: у ветеранів, які втратили своїх друзів у боях та які й досі у снах бачать страшні бої за рідну Батьківщину. Пам’ять про подвиг фронтовиків і трудівників тилу завжди зберігатимуть нові покоління українців. Дозвольте низько вклонитись вам, дорогі ветерани, привітати з Днем Перемоги. Побажати вам та вашим рідним міцного здоров’я, бадьорості духу та святкового настрою».

Зі словами безмежної вдячності старшому поколінню від потомків Переможців звернувся голова районної організації ветеранів України Анатолій Григорович Бондар.

До слова запрошено ветерана Другої  світової війни Григорія Антоновича Приймака, який  привітав присутніх зі Святом та побажав усім мирного неба над головою.

Для літних людей з орденами на грудях – ветеранів війни та усіх присутніх, військовий оркестр військової частини 3036 Національної гвардії та хор ветеранів війни та праці «Амурчани» виконували пісні воєнних років.

Традиційно, ветеранів та мешканців району пригощали польовою кашею.

Подвиг наших воїнів-фронтовиків заслуговує вічної вдячності і шани. Героям визволителям – слава! І мертвим і живим – слава! Всім, хто наближав і наближає перемогу – слава!





































































30.05.2018
Оголошення щодо прийому мешканців району депутатом Дніпропетровської обласної ради Ангурець О.В.
Оголошення щодо прийому мешканців району депутатом Дніпропетровської обласної ради Ангурець О.В.
Просмотров: 114
 
29.05.2018
Спортивний марафон
Просмотров: 5
Подробнее>>>
 
21.05.2018
Про скликання позачергової 16-ї сесії Амур-Нижньодніпровської районної у місті ради VII скликання
Просмотров: 28
 
18.05.2018
Про відзначення в районі Дня матері та Міжнародного дня сім"ї
Просмотров: 34
 
17.05.2018
Управління праці та соціального захисту населення Амур-Нижньодніпровської районної у місті ради інформує щодо проходження психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції
Просмотров: 30
 
16.05.2018
Хор ветеранів війни та праці "Амурчани" відсвяткував 25-річчя творчої діяльності
Просмотров: 39
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su