ПРАВОВА ОСВІТА


16.05.2018



Хор ветеранів війни та праці "Амурчани" відсвяткував 25-річчя творчої діяльності

Травневі свята в Амур-Нижньодніпровському районі міста Дніпра продовжено 25 річним ювілеєм районного ветеранського хору «Амурчани». В цей день мешканців району радо зустрічав Будинок творчості дітей та юнацтва. У привітному вестибюлі розташувались на стендах нагороди різних років - Кубки, Грамоти, Подяки за багаторічну плідну творчу діяльність аматорського колективу.

В ошатному залі, заповненому вдячними шанувальниками цього унікального хорового колективу не було жодного вільного місця.

Ведучі свята Олександра Біда та Анатолій Невінчаний нагадали присутнім історію створення колективу…

А все почалося в далекому 1993 році, коли за підтримки: народного депутата України  П скликання, Міністра соціального захисту населення  України 1996-1997 рр. Петра Павловича Овчаренка, міського голови в ті роки Івана Івановича Куліченка, тодішнього керуючого справами виконкому Амур-Нижньодніпровської районної ради Тетяни Михайлівни Кравченко, ініціативи учасника бойових дій Другої світової війни та  визволителя нашого міста від нацистів Василя Івановича Пономаренка (якого вже нема серед нас) і Лепіної Ольги Миколаївни  (в той час директора Будинку творчості) -- було створено хор ветеранів війни та праці.

І саме на сцені районного Будинку творчості відбувалися перші репетиції і виступи хорового колективу під керівництвом першого керівника і талановитого працівника культури, хормейстера Ольги Петрівни Бірюкової. Вона стала одним з почесних гостей свята-ювілея, глядачі вітали її оплесками та квітами.

Ведучі продовжили сторінки історії... На початку в хорі було більше шістдесяти осіб.  Більше п’ятнадцяти років незмінним керівником був талановитий музикант Віталій Васильович Лобода,  який створив основу репертуару, забезпечив визнання і авторитет хору. Він - хормейстер  і музикант, сам грав і керував хором. На жаль, в залі під час святкування його не було, але ще до початку він встиг привітати колектив зі святом та побажав ще багаторічного плідного існування.

Ветеранський хоровий колектив «Амурчани» щиро привітала керуючий справами виконкому Наталія Леонідівна Петренко та вручила Подяку голови Амур-Нижньодніпрвоської районної у місті Дніпрі ради за активну участь у житті Амур-Нижньодніпровського району та з нагоди відзначення 25-річчя творчої діяльності.

На цьому святі  було присутньньо багато поважних гостей. Серед них
помічники народного депутата України  Івана Івановича Куліченка: Олена Валентинівна  Лозенко,  Надія  Володимирівна Новиченко,  Олександр Юхимович Бардах. Зі словами привітання від Народного депутата України Івана Івановича Куліченка звернулась Олена Валентинівна Лозенко, яка подякувала аматорам за їх багаторічну відданість, безкорисливе служіння та пропаганду хорового мистецтва. Керівнику хору Хмилюку Т.В. вона вручила конверт з грошовою винагородою для всього колектива від народного депутата України Івана Івановича Куліченка.

Дуже яскраво своє музичне привітання  виконали учасники дитячого хору «Сюрприз» СШ № 26.

Також на сцену для привітання запросили Олександра Миколайовича Бодриченко – начальника управління з питань розвитку соціального захисту населення Дніпровської міської ради. Він тепло поздоровив колектив, вручив Грамоту, а керівнику хору Хмилюку Т.В. вручив подарунок від мера міста Філатова Б.А.

До слова запросили ветерана державної служби, колишнього заступника міського голови та голови облдержадміністрації Тетяну Михайлівну Кравченко, яка поділилась яскравими спогадами про неодноразовий успішний виступ колективу (2001 і 2003 роки) у складі делегації Дніпропетровської області з творчим звітом в м. Києві. У той період велику допомогу хору надавали Володимир Григорович Яцуба і  Іван Іванович Куліченко.
             
На святі не забули й про ветеранських ватажків, одних з перших учасників хору. Слово надали Григорію Антоновичу Приймаку, ветерану Другої світової війни, члену президії міської та районної рад ветеранів.       

Немалої уваги та добрих слів вдячності було приділено художньому керівнику хору Хмилюку Тарасу Васильовичу. Більше семи років тому він очолив колектив.  Хор отримав  свіжий подих творчості і нове життя.  Особлива подяка була йому висловлена за  терпіння в роботі з   колективом та  за молоду зміну – ансамбль «Калита», який   Він  підготував до  ювілею  хору.
                              
Старостою хору довгий час була Родькіна Меланія Федорівна (якої, на жаль,  вже нема  серед нас), ветеран заводу «Комінтерну». Це була людина закохана в пісню, відповідальна за все і всіх до останнього подиху.

Естафету  відданості  і любові до  творчості від неї прийняла Олександра Сергіївна Біда , яка протягом шести років сумлінно виконує обов’язки  старости хору та її заступник Поліна Семенівна Дробязко, продюсер хору, ветеран заводу «Комінтерну» Завдяки їй було багато виступів  у нашому місті і за його межами. Зал привітав їх оплесками за вірність добрим традиціям та кропітку роботу по організації хору.  

На сцену запросили тих, хто і сьогодні опікуються  долею творчого колективу,   вболівають за їх, завжди з ними , як то кажуть, і  в будні , і в свята. Це і по  професії, і по громадській діяльності  справжні захисники – і Вітчизни, і  всіх ветеранів: голова міської ради ветеранів, генерал-полковник Анатолій Федотович Клешня і голова районної ради ветеранів, полковник Анатолій Григорович Бондар. Вони звернулись до колективу «Амурчан» зі словами вітання та щирими побажаннями здоров’я та творчих успіхів. Клешня А.Ф. разом з Почесною грамотою вручив керівнику хору два великих торти до свята, а  Бондар А.Г. разом з Подякою передав керівнику хору від народного депутата України Максима Павловича Курячого привітання та  конверт з грошовою винагородою.
               
Пісні-привітання  завзято та емоційно виконав молодіжний  фольклорний ансамбль «Калита» (керівник Тарас Хмилюк).

Також на свято завітали  представники хору ветеранів «Подвиг» Індустріального району.          
                               
Оплесками вітали присутніх в залі  хористів, які за станом здоров’я не можуть ходити на репетиції, але також зробили великий творчий внесок в діяльність хору.

На протязі всієї святкової зустрічі  в піднесеному виконанні хору звучали пісні, пісні, пісні!
                               
За 25 років свого існування хор:
двічі  виступав у Києві в Палаці «Україна»  в 2001 і в 2003 роках  ( в програмі творчого звіту області)., за підтримки тодішнього голови міської ради Куліченка Івана Івановича  брали участь у міжнародному фестивалі «Від різдва до різдва», в  міських концертних програмах, присвячених роковинам Тараса Шевченка,  в урочистостях з нагоди 90-річчя поета-пісняра Дмитра Луценка на Полтавщині, в святковому концерті в селі Миколаївка Павлоградського району, присвяченому 235-річчю села,  в святкових концертних програмах в селищах Слобожанське, Підгороднє, Петриківка, Магдалинівському районі,  в міських, районних заходах, в школах, територіальних центрах, бібліотеках, творчий колектив хору своїми виступами сприяє патріотичному , національному вихованню учнівської молоді.

Районний хор ветеранів «Амурчани» має багато Дипломів, Грамот, Подяк. Та головне те, що  виконання пісенних творів приносить радість та гарний настрій глядачам, та й самі учасники хору мають насолоду, бо пісня  - це джерело життя і натхнення.

В наші повні тривогами дні  
Так нечасто вже свята бувають…
Починаються із короваю,
А завершують завжди  - пісні.

Під оркестри, баяни, гітари
Ми багатство  вдихаєм  грудьми.
У душі розганяємо хмари,
Щоб і в скруті  лишитись  людьми!


Весь зал разом з хором заспівали «Гімн району».










Районна організація ветеранів війни та праці
Амур-Нижньодніпровського району м. Дніпра






30.05.2018
Оголошення щодо прийому мешканців району депутатом Дніпропетровської обласної ради Ангурець О.В.
Оголошення щодо прийому мешканців району депутатом Дніпропетровської обласної ради Ангурець О.В.
Просмотров: 114
 
29.05.2018
Спортивний марафон
Просмотров: 5
Подробнее>>>
 
21.05.2018
Про скликання позачергової 16-ї сесії Амур-Нижньодніпровської районної у місті ради VII скликання
Просмотров: 28
 
18.05.2018
Про відзначення в районі Дня матері та Міжнародного дня сім"ї
Просмотров: 34
 
17.05.2018
Управління праці та соціального захисту населення Амур-Нижньодніпровської районної у місті ради інформує щодо проходження психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції
Просмотров: 31
 
16.05.2018
Хор ветеранів війни та праці "Амурчани" відсвяткував 25-річчя творчої діяльності
Просмотров: 40
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su