ПРАВОВА ОСВІТА


20.09.2013




Про заходи до Дня партизанської слави

22 вересня в Україні відзначають День партизанської слави згідно з Указом Президента України «...на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, увічнення їх пам'яті...». Цей день всенародної пошани до тих, хто в суворий військовий час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не жаліючи крові і самого життя. Більше 6200 партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей, наносили втрати гітлерівським військам на окупованій території, сприяючи просуванню частин і з'єднань Радянської Армії на захід.
Партизанський рух став всенародною боротьбою проти німецько-фашистських загарбників, справжнім другим фронтом в допомогу Червоній армії.
З перших днів війни розгорнулася народна боротьба проти окупантів. У тилу розпочали бойові дії партизанські загони.
35 днів і ночей продовжувались оборонні бої на Амур-Нижньодніпровській землі. У роки війни на окупованій німцями території району діяла комсомольсько-молодіжна підпільна антифашистська організація на чолі з Василем Литвиненко. До її складу входило більше 100 юнаків і дівчат, школярів-старшокласників Амурських шкіл. Але діяльність патріотів була розкрита, її учасників заарештували і розстріляли.
Амурчани, на честь подвигу підпільників - членів Амурсько-молодіжної організації, встановили пам’ятник на проспекті Воронцова.
Мітингом пам’яті з покладанням квітів до пам’ятника учасникам підпільної організації, 20 вересня 2013 року, урочисто відзначив Амур-Нижньодніпровський район день вшанування подвигу ветеранів війни у лавах підпільно-партизанського руху. В урочистому заході взяли участь учасники партизанського руху, керівництво району, депутати міської та районної у місті рад, учні загальноосвітніх шкіл, громадськість району.










































Делегація від району взяла участь у міському заході - урочистому покладанні квітів до пам’ятника Олексію Федорову, легендарному командиру Чернігівсько-Волинського партизанського з’єднання, двічі Герою Радянського Союзу.

















З 14 по 21.09.2013 року в загальноосвітніх навчальних закладах району проведено урочисті лінійки, Єдиний урок мужності «Дніпропетровщина в роки війни. Партизанськими стежками», тематичні уроки, лекції, вечори пам’яті, зустрічі з учасниками партизанського та підпільного руху Дніпропетровщини у роки Великої Вітчизняної війни. Проведено мітинги «Моя земля, земля моїх батьків», «Подвигу жити вічно». Пам’ять про загиблих партизан вшанували хвилиною мовчання, а школярі  поклали квіти до пам’ятних місць району часів Великої Вітчизняної війни.
У бібліотеках навчальних закладів відбулись виставки тематичної художньої, науково-публіцистичної літератури.
Жорстока правда війни назавжди залишається в народній пам'яті, а подвиг тих, хто віддав життя за сьогоднішній мирний день, ніколи не забудеться.

Також, 20 вересня, у приміщенні кафе «Пиратская бухта», що знаходиться на ж/м «Фрунзенський», за участю керівництва району, депутатів міської та районної у місті рад від Партії Регіонів, для ветеранів війни, дітей-війни, вдів учасників бойових дій та членів ради ветеранів «Фрунзенський» проведено обід присвячений Дню партизанської слави.










25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 8
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 8
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 12
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su