ПРАВОВА ОСВІТА


02.10.2013



Про заходи до Дня ветерана та Міжнародного дня людей похилого віку


1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, який проголошений на 50-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, а в Україні, ще й День ветерана.
Сьогодні районна влада робить усе, щоб наші пенсіонери, ветерани війни, праці відчували постійну підтримку, відчували повагу і турботу, щоб ніхто з них не почувався забутим чи залишеним наодинці зі своїми проблемами.
Важливу роль у житті громадян похилого віку району відіграє територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), що обслуговує більше 1000 підопічних, в тому числі, у віці 80 років і старше. Соціальними працівниками надаються життєважливі соціально-побутові, медико-соціальні послуги одиноким непрацездатним пенсіонерам, інвалідам. Проводиться медична та соціальна реабілітація. Діяльність територіального центру свідчить про те, що доброта і милосердя, добрі справи і наміри допомагають людям пенсійного віку, інвалідам відчувати себе захищеними, соціально активними, потрібними суспільству.
Управління праці та соціального захисту населення району постійно здійснює контроль за додержанням законодавства про соціальний захист та соціальне обслуговування населення, організовує роботу з надання пільг пенсіонерам, інвалідам, ветеранам війни та праці, забезпечує надання населенню субсидій, забезпечує виплату компенсацій та допомоги,  організовує матеріально-побутове обслуговування, санаторно-курортне лікування інвалідів.  та ін.
Одним з основних завдань спеціалістів управління пенсійного фонду України в районі, це призначення та виплати пенсій – щоденна допомога людям, та не залишити поза увагою жодного пенсіонера. Зробити все можливе щоб кожен пенсіонер був упевнений – про нього пам'ятають, йому готові допомогти.
Районна організація Товариства Червоного Хреста України, провідна гуманітарна організація України, реалізує програми, які фінансуються за рахунок публічних пожертв та угод про партнерство. Щороку обслуговує понад 500 осіб самотніх хворих людей похилого віку, інвалідів війни та праці, інші категорії громадян. Діяльність організації – бути поруч з людьми, які належать до найуразливіших верств населення, всіляко допомагати їм намагаючись зробити кращим їх життя.
Традиційно з нагоди відзначення в районі Дня ветерана та Міжнародного дня людей похилого віку, у приміщенні терцентру, 1 жовтня, проведено урочисту зустріч «Подих осені…» для своїх підопічних з концертно-розважальною програмою та пригощанням.
На цьому заході заступник міського голови Зайцева І.Г., голова районної у місті ради Ганноченко О.А. та директор терцентра Мешко О.Ф. привітали присутніх ветеранів з Міжнародним днем людей похилого віку. Побажали міцного здоров’я та активного довголіття.


















Сьогодні відбулась зустріч ветеранів району, нагороджених трудовими нагородами з головою районної у місті ради Ганноченком О.А.
В районі проживають 1182 ветерана, що мають трудові нагороди за самовіданну працю, активну участь у суспільному та політичному житті та яких об’єднувала одна мета – зробити більше та краще для свого народу. Кожний з них – це ярка сторінка в історії підприємств та організацій міста і району. Героями стали найкращі.
На зустріч запрошено ветеранів: Антипова Сергія Івановича, Бажок Павліну Никифорівну, Барташевич Галину Олександрівну, Березюк Матрону Григорівну, Берендєєва Валентина Федоровича, Бурдюгова Миколу Григоровича, Вознюк Любов Федосіївну, Гужву Владлена Олексійовича, Єрьоміну Аллу Володимирівну, Касьяна Анатолія Федоровича, Ковтюха Івана Феодосійовича, Педька Василя Івановича, Пімкіну Евеліну Олександрівну, Серпіченка Миколу Михайловича, Султанова Валерія Галейовича. Вони мають звання «Герой Социалистического труда», за заслуги перед державою та суспільством - «Орден Ленина», «Орден Трудового Красного Знамени», «Орден Трудовой славы», «Орден Октябрьской революции», орденом «Знак Почета». За військові заслуги - «Орден Красной звезды» у мирний час.
Голова районної у місті ради Ганноченко та голова ради районної організації ветеранів війни та праці Лепіна О.М. привітали присутніх зі святом. Чимало теплих слів було сказано на адресу людей старшого покоління, виражені слова пошани.  Відмічено, що практичний життєвий досвід ветеранів, їх невичерпна енергія, оптимізм та активна громадська позиція - взірець для підростаючого покоління. Їх трудовий подвиг не може бути забутим.
За сумлінну, самовіддану багаторічну працю, вагомий особистий внесок в економічний та соціальний розвиток держави, активну життєву позицію та з нагоди Дня ветерана було нагороджено Грамотою Амур-Нижньодніпровської районної у місті ради наших ветеранів.










01 жовтня у приміщенні кафе «Фієста» працівниками  Амур-Нижньодніпровської районної організації Товариства Червоного Хреста України проведено благодійний обід з врученням подарунків для підопічних з нагоди відзначення Дня ветерана та Міжнародного дня людей похилого віку.


До Дня ветерана та Міжнародного дня людей похилого віку 02.10.2013 у приміщенні Державної школи української культури та мистецтв
ім. О. Гончара (вул. Радистів, 3) за підтримки районної у місті ради та за участю народного депутата України Циркіна І.М. для ветеранів району відбувся концерт-привітання з врученням солодких подарунків. В концерті взяли участь хор ветеранів війни та праці району «Амурчане», вокальний колектив первинної організації ж/м «Фрунзенський», педагоги та вихованці музичної школи, хореографічний колектив СЗШ № 26.


















2 жовтня у приміщенні територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Амур-Нижньодніпровської районної у місті ради проведено ще одну зустріч «Сплелись воєдино і шана, й турбота» для  підопічних терцентру з концертно-розважальною програмою.
Управлінням праці та соціального захисту населення району вручено продуктові набори громадянам пільгових категорій.
З 08 по 09 жовтня заплановано проведення благодійної акції з надання перукарських послуг пенсіонерам району «Гарна зачіска-гарний настрій» із залученням майстрів-перукарів учбового центру «Серж і Наталі».







25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 8
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 8
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 12
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su