ПРАВОВА ОСВІТА


25.10.2013




25 жовтня – 70-річниця визволення міста Дніпропетровська від фашистських загарбників

Все далі в історію відходять жорстокі битви Великої Вітчизняної війни, в яких наш народ проявив героїчну мужність, відстояв честь і незалежність Батьківщини. Ніколи не будуть забуті імена тих, хто в тяжкий для нашої країни час, здійснив неповторні подвиги, хто не пощадив самого життя, заради щастя нинішніх поколінь.
З нагоди 70-річниці визволення міста Дніпропетровська від фашистських загарбників, 25 жовтня в районі проведено мітинги «Пам’ять серця жива» та покладання квітів до пам’ятників воїнам, які загинули під час Великої Вітчизняної війни. Квіти покладали учні шкіл району.


Квіти пам’яті до Меморіалу Вічної Слави, хвилина мовчання, залпи військового салюту – так, сьогодні, 25 жовтня вшанували визволителів міста Дніпропетровська від німецько-фашистських загарбників. У покладанні квітів взяли участь керівники області, міста, районів, ветерани Великої Вітчизняної війни, ветерани-визволителі міста, представники політичних партій, громадських організацій, духовенство та громадськість.














































Більше 6 тисяч мешканців та гостей нашого міста зібрались у пам'ятника воїнам 152-ї стрілецької дивізії з портретами своїх рідних-учасників Великої Вітчизняної війни. Саме в цьому місці, у жовтні 1943 року, війська 3-го українського фронту почали форсування Дніпра.
В рамках Всеукраїнської Вахти Пам'яті «Пишаємося Великою Перемогою!» в Україні проводиться Всеукраїнська меморіальна акція «Естафета Воїнської Слави». Ідея якої - відтворення етапів переможного шляху визволителів. Точно, як 70 років тому почалася визвольна хода Червоної Армії по території України, в тій же послідовності естафетний прапор акції має бути пронесений містами нашої Вітчизни. Так, і дніпропетровці, 25 жовтня прийняли цю естафету від Запоріжжя. Ще передається снаряд часів Великої Вітчизняної війни, гільза якої наповнюється жменькою землі кожного звільненого українського міста і передається наступному місту, який відзначає 70-річчя визволення. Разом із гільзою передається альбом пам'яті з фотографіями, на яких відображені фрагменти воєнних років і важливі моменти сучасності в історії кожного українського міста. Делегація із міста-героя Києва отримала символи меморіальної акції від Дніпропетровщини. У цій масштабній акції взяли участь віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Темник, народний депутат України Євгеній Морозенко, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко та його заступники, ветерани-учасники боїв за Дніпропетровськ, делегації міст і районів області.








































25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 8
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 8
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 12
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su