ПРАВОВА ОСВІТА


07.11.2013



Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області інформує
Понад 400 заходів проведено кінологічними командами
Дніпропетровської митниці Міндоходів

За 9 місяців 2013 року, за спрацюванням профілів ризику, із залученням службових собак Дніпропетровської митниці Міндоходів, проведено 71 митний огляд, доглянуто 43 вантажних автомобілі, 291 міжнародних експрес-відправлень, прийнято участь у митному контролі 91,3 % всіх авіарейсів. Крім того, використання природних можливостей собак стало ефективним засобом попередження контрабанди та митних правопорушень у проведенні 8 спільних заходів з правоохоронними органами Дніпропетровської області.
За участю працівників відділу кінологічного забезпечення в зоні діяльності митного поста «Дніпропетровськ-Аеропорт» за звітний період було виявлено та задокументовано 10 порушень митних правил за ознаками статтей 471 та 472 Митного кодексу України. Предмети цих правопорушень вартістю від 30 до 155 гривень вилучені.
Також, безпосередньо співробітниками відділу кінологічного забезпечення Дніпропетровської митниці Міндоходів виявлено та задокументовано порушення митних правил за ознаками статті 471 Митного кодексу.
Тож, різновид пошукової роботи та друзі наші менші - розшукові собаки стають помічниками в органах Міндоходів Дніпропетровської області.

Отримуємо ліцензію в ЦОП
Відтепер продавці алкогольних напоїв та тютюнових виробів мають можливість отримувати в центрах обслуговування платників адміністративні послуги у сфері ліцензування роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном. До цього часу такі ліцензії видавалися лише у Головному управлінні Міндоходів у Дніпропетровській області. Для отримання ліцензії суб’єкт господарювання повинен надати заяву, довідку органу доходів і зборів про реєстрацію касових апаратів (книг обліку розрахункових операцій), що знаходяться у місці торгівлі, а також документів, перелік яких визначено Законом України від 19.12.1995 №481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Документи, що є підставою для видачі ліцензії, подаються в одному примірнику в копіях, засвідчених нотаріально або органом, який видав оригінал документа, та приймаються за описом. Ліцензія або рішення про відмову у її видачі видається заявнику не пізніше 10 календарних днів від дня одержання документів. Ліцензії видаються заявникові при пред’явленні ним документа, що посвідчує особу (для фізичних осіб), або уповноваженому на те представнику заявника за довіреністю.
     Отримання ліцензії в ЦОП дозволить значно економити кошти і час, особливо тим платникам, які проживають у віддалених куточках Дніпропетровщини.

Єдиний соціальний внесок з іноземців
Згідно п.2 ч.1 ст.4 Закону України від 08.07.2010 №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» платниками єдиного внеску є працівники - громадяни України, іноземці (якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України) та особи без громадянства, які працюють:
на підприємствах, в установах та організаціях, в інших юридичних осіб;
у фізичних осіб - підприємців на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством;
у фізичних осіб, які забезпечують себе роботою самостійно, та в інших фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту).
Обчислення і сплата єдиного внеску з іноземців здійснюються роботодавцями за рахунок сум нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України 24.03.1995 №108/95-ВР «Про оплату праці», та суму винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно – правовими договорами. Єдиний внесок нараховується на зазначені суми, не зменшені на суму відрахувань податків, інших обов’язкових платежів, що сплачуються із зазначених сум, та на суми утримань, що здійснюються відповідно до закону або за договорами позики, придбання товарів та виплат на інші цілі за дорученням отримувача.

Податкова знижка за користування іпотечним житловим кредитом
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що для використання права на отримання податкової знижки за наслідками звітного податкового року та включення фактично понесених витрат, платник податку на доходи фізичних осіб подає річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) включно до 31 грудня року, наступного за роком, в якому понесено такі витрати.
Право на знижку виникає в разі, якщо за рахунок іпотечного житлового кредиту будується чи купується житловий будинок (квартира, кімната), визначений платником податку як основне місце його проживання, зокрема, згідно з позначкою в паспорті про реєстрацію за місцезнаходженням такого житла. Частка суми процентів, що включається до податкової знижки платника податку — позичальника іпотечного житлового кредиту, дорівнює добутку суми процентів, фактично сплачених платником податку протягом звітного податкового року в рахунок його погашення, і коефіцієнта, що враховує мінімальну площу житла для визначення податкової знижки.
Багатодітні сім’ї та податок на нерухомість
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що відповідно до ст.265 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, об’єкти житлової нерухомості, в т.ч. їх частки, що належать фізичним особам, які відповідно до закону мають статус багатодітних або прийомних, або малозабезпечених сімей, опікунів, піклувальників дітей, але не більше одного такого об’єкта на сім’ю, опікуна, піклувальника.
Багатодітна сім’я - сім’я, що складається з батьків (або одного з батьків) і трьох та більше дітей. Підставою для отримання пільг, передбачених законодавством для багатодітних сімей є підтверджуючі документи. Статус багатодітної сім’ї і дітей з такої сім’ї та їх право на отримання пільг згідно із Законом України від 26.04.2001 №2402-ІІІ «Про охорону дитинства» підтверджує відповідне посвідчення. Родина, в якій з’являється третя дитина, при наявності документів (посвідчення тощо), що підтверджують статус багатодітної сім’ї та дітей з такої сім’ї, починаючи з місяця набуття статусу багатодітної сім’ї не є суб’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за умови перебування у власності такої сім’ї не більше одного житлового об’єкта. За період з 1 січня звітного року до початку того місяця, в якому було набуто статус багатодітної сім’ї, податок сплачується на загальних підставах.

На замітку спецрежимникам
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що якщо товари/послуги, основні фонди, виготовлені або придбані, використовуються сільськогосподарським підприємством частково для виготовлення сільськогосподарських товарів (послуг), а частково для інших товарів/послуг, то сума сплаченого (нарахованого) податкового кредиту розподіляється, виходячи з питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів/послуг у загальній вартості усіх товарів/послуг, поставлених за 12 попередніх послідовних звітних (податкових) періодів.
Сільськогосподарські підприємства, які застосовують спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського, лісового господарства та рибальства, за результатами такої діяльності складають окремий Реєстр з позначкою 022. Коригування внаслідок часткового використання товарів/послуг, необоротних активів в операціях сільськогосподарського та переробного виробництва (рядок 16.2 податкової декларації з ПДВ) здійснюють на підставі бухгалтерської довідки.

Дохід нерезидента на території України
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що відповідно до ст.172 Податкового кодексу України дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовано такі об'єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної Земельним кодексом України залежно від її призначення, та за умови перебування такого майна у власності платника податку понад три роки, не оподатковується. Водночас умова щодо перебування такого майна у власності платника податку понад три роки не поширюється на майно, отримане таким платником у спадщину.
Відповідно до п.172.9 ст.172 Податкового кодексу України дохід від операцій з продажу (обміну) об’єктів нерухомості, що здійснюються фізичними особами – нерезидентами, оподатковується в порядку та за ставками, встановленому для резидентів України.





25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su