ПРАВОВА ОСВІТА


18.11.2013



Головне управління Мін доходів у Дніпропетровській області інформує



Свідоцтво платника єдиного податку буде скасовано

Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області повідомляє, що з 1 січня 2014 року Міністерством доходів і зборів України буде запроваджено Реєстр платників єдиного податку (далі – Реєстр). Реєстрація, унесення змін та анулювання реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку здійснюватиметься шляхом унесення відповідних записів до Реєстру. Уся необхідна інформація про зареєстрованих платників єдиного податку знаходитиметься в безкоштовному доступі:
• на веб-порталі юридичних осіб і фізичних осіб — підприємців;
• на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України.
Свідоцтво ж платника єдиного податку буде скасовано з 1 січня                        2014 року.

На порядку денному - звірка власників житлової нерухомості
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області запрошує власників житлової нерухомості до 31 грудня 2013 року до територіальних органів Міндоходів за місцем прописки, щоб в центрах обслуговування платників провести звірку даних про майно, яке перебуває у власності громадян, з якої у наступному році сплачуватиметься податок.
Документи, які необхідні для звірки:
- оригінали документів про право власності на об’єкти житлової нерухомості;
- документи, що визначають площу житлової нерухомості (технічний паспорт);
- документи, що засвідчують особу (паспорт, реєстраційний номер облікової картки).

Хто сплачуватиме податок на нерухоме майно?

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачуватимуть не всі власники, а лише ті, які володіють «зайвими» квадратними метрами. Власники квартир, житлова площа яких не перевищує 120 кв. метрів та будинків, житлова площа яких до 250 кв. метрів, податок на нерухоме майно не сплачуватимуть. Якщо у власника є і квартира, і будинок загальною житловою площею до 370 кв. м., він також не сплачуватиме податок на нерухомість.
Якщо ж площа житлової нерухомості буде перевищувати зазначені пільгові метри, то платити податок доведеться лише за ті квадрати, які перевищують визначений розмір.

Оподаткування «зайвих» квадратних метрів

Якщо житлова площа нерухомості перевищує наступні площі: для квартири - 120 кв. метрів, будинків - 240 кв. метрів, за «зайві» метри доведеться сплатити 1% від мінімальної заробітної плати.
У разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток, власникам різних об’єктів житлової нерухомості треба взяти до уваги, що сплачувати податок - 1% від мінімальної заробітної плати, вони будуть за умови, якщо житлова площа об’єктів нерухомості перевищує 370 кв. метрів.
У разі перевищення 740 кв. метрів - ставка вже становитиме 2,7%.

Сплата податку на нерухоме майно для фізичних осіб

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за 2013 рік власники нерухомості сплачуватимуть до 29 серпня 2014 року. Фізичним особам, які сплатили податок на нерухоме майно у 2013 році, кошти за оподаткування житла можуть бути повернуті або зараховані як сплачений податок на нерухомість у 2014 році.

Перехід права власності житлової нерухомості

У разі переходу права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом календарного року податок обчислюється для попереднього власника за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об’єкт оподаткування, а для нового власника - починаючи з місяця, в якому виникло право власності. Щодо новоствореного (нововведеного) об’єкта житлової нерухомості - податок сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

ЄСВ на виплати в натуральній формі

Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що нарахування ЄСВ на суми виплат у натуральній формі здійснюється на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких проводиться нарахування або які підтверджують нарахування таких виплат у натуральній формі. Підвищувальний коефіцієнт при цьому розрахунку не застосовують.






25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su