ПРАВОВА ОСВІТА


19.11.2013



Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області повідомляє

Інформація щодо діяльності:

Пост-митний аудит Дніпропетровщини
дає вагомі надходження до бюджету
Фахівцями ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області з забезпеченням функцій пост-митного аудиту з серпня 2013 року проведено 5 перевірок дотримання суб’єктами господарювання митного законодавства.
В ході аналітичної роботи, проведеної шляхом аналізу електронних копій митних декларацій, оформлених в режимі імпорту, встановлені випадки з невідповідної класифікації товару хімічного походження згідно УКТЗЕД.
Так, по підприємству ТОВ «П» при перевірці відповідності класифікації товарів хімічного походження встановлено невідповідність хімічних складових цього товару, наведених у митній декларації, опису та правилам класифікації за кодом УКТЗЕД. Встановлене порушення призвело до заниження ставки та суми ввізного мита.
За результатами перевірки додатково нараховано грошові зобов’язання у сумі 1,6 млн. грн., які в повному обсязі сплачені підприємством ТОВ «П» до бюджету України.

Бюджет Дніпропетровщини додатково отримав 7,6 млн. грн.

податку на доходи фізичних осіб
В рамках легалізації трудових відносин, заробітної плати, зайнятості населення, а також дотримання законних прав і інтересів громадян та суб’єктів господарювання до місцевих бюджетів Дніпропетровського регіону додатково надійшло 7,6 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб.
Протягом десяти місяців поточного року фахівцями органів Міндоходів Дніпропетровщини проведено перевірки 1182 суб’єктів господарювання, за якими виявлено порушення податкового законодавства у 77% роботодавців та на 44% збільшено надходження податку на доходи фізичних осіб проти надходжень минулого року.

Інформація роз’яснювального характеру:
Нові проекти законів
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області повідомляє, що на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України (www.minrd.gov.ua) у розділі «Регуляторна політика» оприлюднено проекти законів, регуляторних актів Міністерства доходів і зборів України та Кабінету Міністрів України.
Обговорення проектів проводиться у рубриці «Консультації з громадськістю» на урядовому веб-сайті «Громадянське  суспільство і  влада»(http://civic.kmu.gov.ua/consult_mvc_kmu/consult/poll/projects).
Зауваження та пропозиції до проектів від фізичних і юридичних осіб, їх об?єднань приймаються протягом одного місяця від дати оприлюднення проектів на адресу розробника: 04655, м. Київ-53, Львівська пл., буд.8, Міністерство доходів і зборів України.

Звітний період для новостворених підприємств

Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, новостворені підприємства, платники податку на прибуток, зареєстровані протягом 2013 року, вперше подають Декларацію та сплачують податок на прибуток за підсумками року, в якому вони зареєструвалися. Декларація подається до територіального органу Міндоходів України протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року. Податкове зобов’язання, визначене в цій Декларації, потрібно сплатити протягом                            10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, для подання податкової декларації.

Отримуємо ліцензію в ЦОП!

Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що у Центрах обслуговування платників Ви маєте можливість отримати адміністративні послуги у сфері ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.
Зокрема заява та документи для отримання ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами можуть бути подані до Центру обслуговування платників за місцем здійснення діяльності або до Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області.
Підготовлені до видачі ліцензії отримуються за місцем подачі документів.

Звітність з єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування

в електронному вигляді
З метою правильного подання платниками звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування в електронному вигляді ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що при поданні звітності в електронному вигляді потрібно користуватися цифровим підписом. Отримати посилені сертифікати відкритих ключів можна безкоштовно в пунктах реєстрації акредитованого Центру сертифікації електронних ключів всіх територіальних органів Міндоходів.

Звіт по ЄСВ за жовтень

ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що 20 листопада 2013 р. є граничним днем подання звітності про суми нарахованого єдиного внеску за жовтень 2013 р.
Звітність із ЄСВ до територіальних органів Міністерства доходів і зборів подається в один із таких способів:
— засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови реєстрації електронного підпису відповідальних осіб;
— на паперових носіях, завірених підписом керівника страхувальника та скріплених печаткою (за наявності), разом з електронною формою на електронних носіях інформації;
— на паперових носіях, якщо у страхувальника кількість застрахованих осіб не більше п’яти.
Звіт, надісланий поштою, не вважається поданим (п.2.1 Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 09.09.2013 №454 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20.09.2013 за №1628/24160).
Електронна форма звіту, яка подається на електронних носіях, повинна бути ідентичною звіту на паперових носіях. Звіт, складений із порушенням і поданий без усіх необхідних таблиць, не вважається звітом. І в такому випадку буде вважатися, що він не поданий.

Час сплати єдиного податку
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що платники єдиного податку І і ІІ груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Останній день сплати авансового внеску за листопад 2013 року - 20 листопада 2013 року. Пунктом 122.1 ст. 122 Податкового кодексу України передбачена відповідальність за несплату (неперерахування) фізичною особою – платником єдиного податку авансових внесків єдиного податку в порядку та у строки, визначені Податковим кодексом України, а саме: накладення штрафу в розмірі 50 % ставки єдиного податку.


Питання-відповіді:
Підприємство легкої промисловості користується пільгою зі сплати податку на прибуток. Чи можна спрямувати вивільнені від оподаткування кошти на придбання сировини (тканини) з метою збільшення виробництва продукції?
Оскільки технологічний процес виробництва продукції передбачає використання власної або придбаної сировини, то платник податку має право спрямувати кошти, вивільнені від оподаткування, на придбання сировини (тканини) для виробництва продукції.

Навчальний заклад (неприбуткова організація) здає в оренду тимчасово вільні приміщення. Чи підлягають такі кошти оподаткуванню податком на прибуток?
Вичерпний перелік доходів неприбуткових установ та організацій, які звільняються від оподаткуванню податком на прибуток, наведено у пунктах 157.2 — 157.9 ст. 157 Податкового кодексу України.
У разі, якщо неприбуткова організація отримує дохід з джерел інших, ніж визначені у зазначених пунктах Податкового кодексу, вона зобов’язана сплатити податок на прибуток, який визначається як сума доходів, отриманих з таких інших джерел, зменшена на суму витрат, пов’язаних з отриманням таких доходів. При цьому сума витрат не може перевищувати суми таких доходів. Крім того, при визначенні сум оподатковуваного прибутку сума амортизаційних відрахувань не враховується.
Отже, кошти, отримані навчальним закладом від надання в оренду вільних приміщень, підлягають оподаткуванню податком на прибуток на загальних підставах.





25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 7
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 7
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 12
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su