ПРАВОВА ОСВІТА


21.11.2013



Вшанування 80-ї річниці пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні


    У суботу, 23 листопада по всій Україні відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання, під час якої мільйони українців запалять свічки біля Меморіалів Голодомору.
В історії XX-го століття Голодомор 1932-1933 років в Україні посідає особливе місце. Держава, яка завжди годувала хлібом весь світ, зазнала масового голоду, штучно створеного тоталітарним режимом. Пам’ятати і ніколи не забувати про мільйони невинно загублених – справа нашої людяності та гідності.
23 листопада мають бути приспущені Державні Прапори України на фасадах підприємств, установ та організацій міста, обмежено проведення розважальних заходів. У релігійних установах – будуть проведені поминальні літургії, панахиди.
Цього дня об 11.00 год. відбудеться покладання траурних вінків і композицій з житніх та пшеничних колосків, панахида за загиблими біля Меморіалу жертв Голодомору та політичних репресій на 9-му кілометрі Запорізького шосе.
Відповідно до Плану заходів до Дня пам'яті жертв голодоморів в Амур-Нижньодніпровському районі, 21 листопада у приміщенні районної у місті ради проведено тематичний Єдиний день інформування населення. Делегація від району візьме участь в акції «Колосок пам’яті».
В загальноосвітніх навчальних закладах району протягом листопада проводяться тематичні уроки, лекції, вечори, присвячені ушануванню пам’яті жертв голодоморів в Україні «Жнива скорботи», «Народ пам’ятає», «І серце з болем в пам’яті людській», «Вічна пам’ять, замореним голодом», «Не згасне свіча пам’яті», «Голодне лихоліття», «Наш народний біль», «Голодомор: 1932-1933 роки. Вимогливий погляд історії», «Голодомор - це наші сльози», «Безкровна війна», «Жертви Голодомору», «Криваве клеймо 33-го». Для учнів шкіл організовано перегляд художніх та документальних фільмів про події часів Голодомору 1932-1933 р.р. в Україні. Організовано роботу тематичних виставок архівних документів, фотоматеріалів, творів мистецтва та літератури, присвячених ушануванню пам’яті жертв голодоморів в Україні: «З літ холоду і голоду», «Колосок, що пронизав серце»; «Не догорить свіча ніколи», «Розгойдані дзвони пам’яті», «Голодомор в Україні - біль нашого народу», «Пом’янемо жертв Голодомору», «Жива скорбота», «Сторінками Голодомору», «Національна трагедія голоду», «Трагічний урок історії».
Особливу увагу приділено вивченню відповідних тем з курсу «Історія України», де звертається увага на регіональні особливості проблеми голодоморів в Україні. Протягом року, на уроках української літератури, обговорюються твори «Молитва за убієнних голодом» Катерини Мотрич, «Параста - 33» Антоніни Листопад, поема «Хрест» Миколи Руденка. З жовтня по листопад було оновлено куточки, альбоми, стенди матеріалами про події Голодомору 1932-1933 р.р. Продовжуються пошукові роботи щодо складання списків жертв Голодомору 1932-1933 р.р. в Україні.
До 80-ї річниці пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 р.р. в Україні, у бібліотеках-філіалах міського комунального закладу культури «Централізована система бібліотек для дітей» та міського комунального закладу культури «Централізована система публічних бібліотек для дорослих» проводяться тематичні виставки літератури, в яких є описи документів, що висвітлюють причини, перебіг і наслідки Голодомору, етнографічний аспект геноциду та ін.





25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su