ПРАВОВА ОСВІТА


29.11.2013



Про заходи до Міжнародного дня інвалідів


3 грудня 1982 року, Генеральна Асамблея ООН схвалила Резолюцію щодо Всесвітньої програми дій по відношенню до інвалідів. З проголошенням на початку березня 2011 року Президентом України 17 соціальних ініціатив, визначено курс державної політики в багатьох сферах. Перша комплексна програма змін у соціальній сфері України, за всі роки незалежності, передбачає, і зміну підходів до надання адресної соціальної підтримки малозабезпеченим сім’ям, родинам, які опікуються психічнохворими людьми, 100 відсоткове забезпечення інвалідів протезами та інвалідними візками, і підвищення виплат ветеранам і інвалідам війни, постраждалим на виробництві, інвалідам-чорнобильцам, осучаснення трудових пенсій, впровадження програм ранньої реабілітації дітей з ДЦП.
Закріплення соціальних гарантій для людей з функціональними можливостями та реалізація їхніх життєвих потреб, здібностей та потенціалу відображені в національному законодавстві та нормативних актах України. І що немаловажне, успішно втілюються в життя. В 2012 році урядом України  затверджено Державну цільо¬ву програму «Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів» на період до 2020 року. Документ об’єд¬нує зусилля державних і місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представників громадськості у забезпеченні доступу інвалідів до об’єктів громадського та цивільного призначення, транспортної інфраструктури, ін¬формації та зв’язку, а також з урахуванням їх індивідуальних можливостей, здібностей, інтересів - до освіти, праці, куль¬тури, туризму, фізичної культури і спорту, розширенні реабі¬літаційних заходів і соціальних послуг.
Цією категорією людей в районах міста опікуються управління праці та соціального захисту населення, територіальні центри, будинки-інтернати для престарілих, будинки для ветеранів війни та одиноких престарілих громадян.
В Амур-Нижньодніпровському районі територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), надає соціально- побутову, медичну, матеріальну та натуральну допомогу інвалідам різних категорій. Станом на 01.11.2013 року на обслуговуванні в територіальному центрі перебувало 255 інвалідів, з яких 182 - інваліди I, II групи. Соціальними робітниками відділень соціальної допомоги вдома надаються інвалідам соціально-побутові послуги, що включає, придбання та доставка продуктів харчування, медикаментів, приготування їжі, виклик лікаря, прибирання, тощо. Також, надаються послуги по використанню службового легкового автомобіля потребуючим підопічним для відвідування лікувальних закладів району та міста, протезного заводу, а також,  для  вирішення особистих питань.
Для підтримки стану здоров’я підопічних, відділенням соціально- медичних послуг, здійснюються мінімально-необхідні профілактично-оздоровчі заходи. На курс оздоровлення надаються медичні препарати із розрахунку 24,36 грн. на одну особу. Підопічні забезпечуються одноразовим гарячим харчуванням.
    Відділенням соціально-побутової адаптації проводяться заходи щодо   відновлення навиків спілкування, виявлення і розкриття творчого потенціалу особистості. Одним з напрямків роботи відділення, є робота з молодими інвалідами. З ними працює психолог. Для інвалідів проводяться тематичні бесіди, зустрічі. Вони беруть участь у постановках і театралізованих виставах.



    На базі відділення соціально-побутової адаптації діє пункт прокату опорно-пересувних пристроїв (інвалідні візки, ходуни, милиці), послугами якого безоплатно користуються потребуючі інваліди району. Для підопічних-інвалідів територіального центру, надається адресна підтримка для забезпечення належного рівня життя – побутові послуги, продукти харчування, носильні речі, тощо.
Вирішення соціально-побутових питань та медико-соціальних проблем людей похилого віку – найважливіший напрям роботи, як терцентру, так і районної у місті ради. Традиційно, на визначні державні свята та пам’ятні дати, для підопічних терцентру організовуються вітання з концертами та пригощаннями.










У приміщенні територіального центру, як для підопічних, так і пенсіонерів та інвалідів району, проводиться благодійна акція з надання перукарських послуг «Гарна зачіска-гарний настрій» із залученням майстрів-перукарів учбового центру «Серж і Наталі».


План заходів
щодо підготовки та проведення в Амур-Нижньодніпровському районі Міжнародного дня інвалідів у 2013 році



Сьогодні, наша країна впевнено рухається до створення «суспільства рівних можливостей для всіх». Люди з інвалідністю - рівноправні члени суспільства – це повинен пам’ятати кожен…





25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 5
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su