ПРАВОВА ОСВІТА


12.12.2013



Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області повідомляє


Інформація щодо діяльності

Три вівчарки і лабрадор на здійсненні митного контролю Дніпропетровщини
Службові собаки Дніпропетровської митниці Міндоходів працюють на всіх напрямках роботи на рівні інспекторів-кінологів та вдосконало приймають участь у процесі митного контролю, можуть самостійно виявляти порушення митного законодавства.
І як доказ, за допомогою службових собак в 2013 році проведено           71 митний огляд, обстежено 43 вантажних авто та 291 міжнародне експрес-відправлення.
Також, службові собаки задіяні майже в 92% всіх авіарейсів! Використання природних здібностей собак послужило застереженню випадків контрабанди і митних правопорушень на митних постах Дніпропетровської митниці Міндоходів у проведенні 8 сумісних заходів з правоохоронними органами.
Крім того, за останні три з половиною місяці 2013 року в зоні діяльності у пунктах пропуску "Дніпропетровськ – аеропорт" та "Кривий Ріг – Аеропорт" Дніпропетровської митниці Міндоходів виявлено 12 порушень митних правил, де в 9 випадках предметами правопорушення були культурні цінності.
Тож, в роботі кінологічної команди Дніпропетровської митниці Міндоходів під час огляду ручної кладі та багажу громадян, міжнародних поштових та експрес-відправлень застосувуються не лише технічні та спеціальні засоби, а і участь службових собак.


Інформація роз’яснювального характеру


Витрати на оплату маркетингових та рекламних послуг

Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що одним із методів просування товарів постачальника на ринку є сплата мотиваційних виплат (премія (бонус) за дострокову сплату дебіторської заборгованості, виконання плану закупівель товарів постачальника, точність закупівельних прогнозів, дотримання певного асортименту товарів при закупівлі, бонусів, інших заохочень) на користь третіх осіб (організацій, які придбавають товари у постачальника та здійснюють їх збут (дистриб’ютори)).
Якщо в договорі купівлі-продажу товарів між виробником (імпортером) або власником торгової марки та продавцем передбачена виплата винагороди на користь покупців (дистриб’юторів) у вигляді надання додаткових знижок на товар, то до складу витрат виробника або власника торгової марки, що враховуються при обчисленні об’єкта оподаткування, включаються витрати на виплату такої винагороди на користь дистриб’юторів або роздрібних торгівців, з урахуванням обмежень, встановлених пп.139.1.13 п.139.1 ст.139 Податкового кодексу України, а у дистриб’юторів або роздрібних торгівців винагорода у вигляді додаткової знижки на товар включається до складу доходу.
Для врахування витрат на рекламні та маркетингові послуги, у тому числі мотиваційні виплати, при обчисленні об’єкта оподаткування необхідне доведення безпосереднього зв’язку таких витрат з господарською діяльністю платника податків та підтвердження первинними документами, обов’язковість ведення і зберігання яких передбачено правилами ведення бухгалтерського обліку.


Оподаткування майна, яке переходить у власність банку за рішенням суду при зверненні стягнення за невиконання зобов’язань боржника за кредитним договором

Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що у разі звернення стягнення за рішенням суду на майно фізичної особи -поручителя шляхом визнання банком права власності на майно така операція для поручителя вважається продажем. Відповідно, якщо йдеться про другий і кожний наступний продаж нерухомості, дохід від такої операції обкладається податком на доходи фізичних осіб за ставкою 5% (п.п. 167.2, 172.2 Податкового кодексу України). Банк же в разі оприбуткування на баланс нерухомості має відобразити у формі № 1ДФ дохід фізичної особи від відчуження майна за рішенням суду з ознакою «104».

Оподаткування сум страхового відшкодування
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, якщо сума страхового відшкодування перевищує вартість застрахованого майна, визначену за звичайними цінами на дату укладення договору страхування, збільшену на суму сплачених страхових платежів (страхових внесків, страхових премій), податковий агент від суми такого перевищення утримує та сплачує (перераховує) до бюджету податок. В разі виплати страхового відшкодування платнику податку - фізичній особі страховою компанією у разі настання страхового випадку, вона не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого платника.
Якщо умовами договору страхування рухомого майна (автомобіля), яке придбано фізичною особою у кредит, передбачено, що вигодонабувачем у разі настання страхового випадку є банк, то сума страхового відшкодування перераховується страховою компанією банку, який за рахунок цих коштів погашає частину кредиту платника податку та сплачує податок. Суми страхового відшкодування, які при настанні страхового випадку із предметом застави виплачуються страховою компанією за договором банку – вигодонабувачу розглядаються як дохід платника податку у вигляді додаткового блага. Банк в свою чергу повинен виконати усі функції податкового агента.

Допомога у зв’язку з вагітністю та пологами інваліду є базою нарахування ЄСВ
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що необхідно нараховувати ЄСВ на суми допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, що виплачуються особам-інвалідам (код категорії застрахованої особи «43»). Для осіб, які отримують допомогу з тимчасової непрацездатності, перебувають у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами й отримують допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами, ЄСВ нараховується на суму допомоги з тимчасової непрацездатності, допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.
Базою нарахування ЄСВ для осіб, що перебувають у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами, слід вважати суму допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.


Перевір свого бізнес-партнера он-лайн
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що на офіційному вебпорталі Міністерства доходів і зборів України функціонують чимало електронних сервісів для платників, що суттєво спрощують ведення бізнесу сумлінним підприємцям.
Сервіс „Дізнайся більше про свого бізнес - партнера” надає змогу платникам за допомогою Інтернета отримати доступ до інформації про надійність партнерів. Така інформація допоможе мінімізувати ризики підприємств та оцінити податкові ризики діяльності свого бізнес-партнера, який, можливо, не належить до платників податку на додану вартість, або є банкрутом, чи відсутній за визначеною в установчих документах адресою.

Залишилося менше місяця для використання права громадянина на податкову знижку
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що правом на податкову знижку за навчання в 2012 році можуть скористатися платники податку на доходи фізичних осіб – студенти, які працюють та самостійно оплатили своє навчання в 2012 році, чи батьки, які оплатили навчання дітей – студентів у 2012 році, до 31 грудня 2013 року включно. Право на податкову знижку на наступні роки не переноситься. Декларацію можна подавати як в паперовому, так і в електронному вигляді.

Прес-служба Головного управління Міндоходів
у Дніпропетровській області





25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 8
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 8
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 12
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su