ПРАВОВА ОСВІТА


09.01.2014



Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області інформує

Інформація щодо діяльності:
На дніпропетровському підприємстві підзвітні грошові кошти
не отримали підтвердження
Сільгосппідприємство ТОВ «Агрофірма С» орендувало паї у 129 фізичних осіб та займалось вирощуванням зернових, бобових культур і насіння соняшника.
Співробітниками Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області в ході перевірки встановлено, що крім зазначеної діяльності ТОВ «Агрофірма С» здійснювало закупівлю сільгосппродукції. Для цього керівникам та працівникам агрофірми з каси підприємства було видано під звіт значні суми грошових коштів на загальну суму 107,5 млн. грн. Але, використання виданих під звіт коштів, в порушення податкового законодавства співробітниками підприємства не підтверджувалось первинними документами.
Отже, з сум, отриманих працівниками під звіт та не підтверджених документально, фахівцями підрозділу доходів і зборів з фізичних осіб Міндоходів у Дніпропетровській області нараховано 23 млн. грн., в тому числі: податок на доходи фізичних осіб та штрафну санкцію у розмірах 18,4 млн. грн. та 4,6 млн. грн. відповідно.

Інформація роз?яснювального характеру:

Податок на додану вартість - нова форма звітності
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області повідомляє, що 30 грудня 2013 року в «Офіційному віснику України» опубліковано наказ Міністерства доходів і зборів України від 13.11.2013 №678 «Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість». Звіт з ПДВ за новою формою слід подавати з 03.02.2014 року.
Звертаємо увагу платників, що в декларації, додатках до неї та решті документів поняття «орган державної податкової служби» замінено на «контролюючий орган». Декларацію доповнено рядком «5.1» розділу «Податкові зобов’язання», в якому будуть окремо зазначатися суми операцій з вивезення товарів за межі митної території України, із числа операцій, звільнених від оподаткування ПДВ.
Додано рядок «16.1.4» розділу «Податковий кредит» для відображення коригування вартості придбаних з ПДВ товарів, послуг та необоротних активів, використаних в операціях, які не є об’єктом оподаткування.
Змін зазнали: додаток 1 (розрахунок коригування сум ПДВ), додаток 3 (розрахунок бюджетного відшкодування), додаток 5 (розшифровки податкового зобов’язання та податкового кредиту в розрізі контрагентів), додаток 6 (довідка Д6), до яких додано деякі колонки та рядки.

Нова форма реєстру податкових накладних
Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області повідомляє, що 31 грудня 2013 року в «Офіційному віснику України» опубліковано наказ Міністерства доходів і зборів України від 25.11.13 № 708 "Про затвердження форми реєстру виданих та отриманих податкових накладних та порядку його ведення".
Форма реєстру виданих та отриманих податкових накладних та Порядок ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних набирає чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування, тобто з 01.01.2014 року. Детально ознайомитися з реєстром податкових накладних та Порядком його ведення можна за посиланням:
http://minrd.gov.ua/data/normativ/000/000/62955/0612_poryadok_RVOPN_708.doc

Стартувала кампанія декларування доходів громадян
    Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області нагадує, що з 1 січня 2014 року стартувала кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2013 році.
Податкова декларація про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2013 році, подається до 1 травня 2014 року.
Фізичні особи, які мають право на податкову знижку за наслідками              2013 року, можуть реалізувати це право протягом всього 2014 року.
Декларація подається громадянами до органів доходів і зборів за місцем реєстрації або, у разі отримання громадянином електронного цифрового підпису, в електронному вигляді.

Електронний кабінет платника податків працює

Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області повідомляє, що для зручності та допомоги платнику у формуванні його податкових звітів та своєчасній сплаті коштів до бюджету на веб-порталі Міністерства доходів і зборів України розпочав свою роботу новий онлай-сервіс – Електронний кабінет платника податків, за допомогою якого можна формувати податкову звітність.
Відтепер платник податків, який має посилені сертифікати відкритих ключів та укладений договір про визнання електронних документів з контролюючим органом, має змогу облаштувати своє персональне автоматизоване робоче місце в Електронному кабінеті. За допомогою Електронного кабінету платник може підготувати, заповнити і надіслати звітність в електронному вигляді та одразу ж отримати квитанцію про її прийняття (або неприйняття).
Зі свого робочого місця платники також можуть переглядати свої дані про стан розрахунків з бюджетом на конкретну дату та прогноз щодо платежів до кінця поточного року, користуватись «Календарем платника», який нагадуватиме про граничні терміни подання документів та сплати податків.
Увійти до Електронного кабінету можна за адресою kpp.minrd.gov.ua або за гіперпосиланням «Електронний кабінет платника податків» шляхом авторизації за допомогою електронного цифрового підпису.

Прес-служба Головного управління Міндоходів
у Дніпропетровській області




25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 5
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su