ПРАВОВА ОСВІТА


31.01.2014



Про заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та Дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів


15 лютого відзначають річницю виведення радянських військ з Афганістану. Афганська війна посідає особливе місце в історії війн минулого сторіччя.
За  роки незалежності наша держава взяла участь у 15 миротворчих операціях задля підтримки миру та  безпеки в зонах військових конфліктів та локальних війн – Югославія, Боснія та Герцеговина, Ангола, Косово, Македонія, Гватемала, Таджикистан, Грузія, Ірак…
З метою вшанування громадян, які виконували військовий обов'язок на території інших держав, сприяння поліпшенню соціального захисту таких громадян, їх сімей та з нагоди 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан видано Указ Президента України від 12.06.2013 № 329/2013 «Про проведення у 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав».
31 січня 2013 року о 14.00 год. у приміщенні КЗО «СЗШ № 26» проведено урочисту зустріч «Час і досі не загоїв рани, Цей одвічний біль Афганістану…».


Гостей зустрічали та супроводжували діти у камуфляжних формах –члени дитячого об'єднання «Козачата». В залі лунали пісні громадянського звучання. Присутні мали нагоду ознайомитись з виставкою малюнків та творчих проектів школярів району.





На заході були присутні почесні гості: заступник міського голови Лозенко О.В., голова районної у місті ради Ганноченко О.А., керуючий справами виконкому Петренко Н.Л., начальник відділу освіти районної у місті ради Темченко Л.О., військовий комісар Амур-Нижньодніпровського району Лебідь С.А., голова Дніпропетровського міського об'єднання ветеранів Афганістану Виноградов Ю.В., голова Дніпропетровського обласного об'єднання Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів). м. Дніпропетровськ Волошин В.М., голова районної організації ветеранів війни та праці Лепіна О.М., заступник голови обласної, голова Амур-Нижньодніпровської районної ради батьків та вдів військовослужбовців, які загинули в Афганістані Бугара М.І. У залі були присутні ветерани Великої Вітчизняної війни, воїни-інтернаціоналісти, миротворці, учнівська молодь. З теплотою, вдячністю і найкращими побажаннями звернулось керівництво міста, району, громадських організацій до колишніх воїнів-інтернаціоналістів та ветеранів. Було зазначено, що подвиг воїнів-інтернаціоналістів ще довго буде слугувати прикладом для майбутніх поколінь, так, як і подвиг ветеранів Великої Вітчизняної.




Весь захід супроводжувала тематична відео-презентація роботи з військово-патріотичного виховання учнівської молоді в навчальних закладах району, продемонстровано фото солдат афганської війни, миротворчих операцій з 1992-2013 рр., солдат Великої Вітчизняної війни.


Учасники заходу із завмиранням серця та сльозами на очах слухали пісню «Чорний тюльпан», яку виконав випускник КЗО «СШ № 142» Худолєєв Геннадій, пісню у виконанні Ісмайлової Олесі - «Молитва», у виконанні керівника студії естрадного вокалу «Індиго» районного будинку творчості дітей та юнацтва. З непідробним хвилюванням виконала вірш «Черно-белая память» випускниця школи Нижникова Олеся:

Вот – войны черно-белое фото,
А война не бывает цветной…
Боевая машина пехоты,
Караван, вертолет и конвой.
И гадюкою лента дороги.
Вертит злобные воды река
И раскатное эхо тревоги
Хищной птицею издалека.
Вздыбил взрыв пыльно серые скалы –
Значит, где-то по близости «духи».
Только взрыв. И дороги не стало.
Лишь разлом, как на хлебной краюхе.
А на мушке не только машины,
Под прицелом – ребячьи сердца.
Огрызаются смертью вершины,
И кошмару не видно конца…
Грустно всхлипнет гитара –
Ей уже не вернуться домой…
Черно-белая матери старость…
Ведь война не бывает цветной.

Пам'ять про загиблих вшановано хвилиною мовчання.
В Амур-Нижньодніпровському районі протягом багатьох років існує добра традиція виховання підростаючого покоління  у дусі любові і поваги до рідного краю, подвигу наших співвітчизників.
 Щорічно учнями та студентами району, до історичних і знаменних дат, проводяться покладання квітів до меморіалів та мітинги пам’яті, уроки мужності, зустрічі поколінь з ветеранами Великої Вітчизняної війни, ветеранами Афганістану, миротворцями, тому що майбутній героїзм бере початок з щоденного виховання громадянської позиції у молоді. В районі проводяться конкурси патріотичної і воєнної пісні, екскурсії до історико-краєзнавчого музею Амур-Нижньодніпровського району, змагання з військового триборства, зірниці, тощо. Протягом січня цього року у школах району проведено конкурс малюнків «Афганістан – трагедія, героїзм, подвиг» та конкурс творчих проектів «Солдати миру», який ввібрав у себе велику багатогранну пошукову та пізнавальну роботу з вивчення та висвітлення подвигу учасників Великої Вітчизняної війни, воїнів-інтернаціоналістів та солдат, які брали участь у локальних воєнних діях.
У цей день відбулось нагородження вчителя предмета «Захист Вітчизни» Пісклюкова С.Л. подякою міського голови за вагомий особистий внесок у героїко-патріотичне виховання підростаючого покоління. Отримали грамоти та подарунки переможці районного етапу міського конкурсу малюнків «Безсмертний полк» та районного конкурсу творчих проектів «Солдати миру».
За ініціативи голови районної у місті ради Ганноченка О.А. впроваджено перехідний кубок за кращу військово-патріотичну роботу у загальних навчальних закладах району. І в цьому році першими цей кубок  отримали учні та колектив КЗО «СЗШ № 26» за вагомий внесок у розвиток музейних форм роботи та результативну участь у заходах з героїко-патріотичного виховання.





Військовим комісаром району Лебідєм С.А. в урочистій обстановці вручено приписні листи майбутнім захисникам Вітчизни – старшокласникам ЗНЗ №№ 26, 44, 133, 142.



Наприкінці зустрічі для гостей було виконано театрально-музичну композицію «Мы должны исправить мир», під час якої, діти вручили гвоздики усім учасникам зустрічі. Для всіх бажаючих організовано екскурсію до Зали Афганської Слави Амур-Нижньодніпровського району, що працює вже 5 років на базі цієї школи.




Пам'ять про тих, хто не повернувся - повинна жити!






25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su