ПРАВОВА ОСВІТА


20.05.2014



До 200 річчя від Дня народження Т.Г. Шевченка


Відповідно до розпорядження голови районної у місті ради від 11.06.2013 № 87-р «Про відзначення в Амур-Нижньодніпровському районі 200 річчя від дня народження Т.Г. Шевченка» створено організаційний комітет з підготовки та відзначення ювілею Т.Г. Шевченка, затверджено ряд заходів.
19.02.2014 року на базі комунального закладу освіти «Навчально-виховний комплекс-гімназія № 131» проведено районне свято до ювілею Т.Г. Шевченка «Ти живеш у пісні, в полум'янім слові, В ореолі слави, наш Тарасе». У святковій залі дружньою родиною зібралися школярі загальноосвітніх навчальних закладів Амур-Нижньодніпровського району, батьки, представники громадськості, почесні гості – керуючий у справах виконкому районної у місті ради Петренко Н. Л., начальник відділу освіти Темченко Л. О., заступник начальника управління освіти та науки Дніпропетровської міської ради Гавриленко Н. В., щоб віддати данину любові й поваги геніальному поетові, художнику, мислителю Т. Г. Шевченку.
09.03.2014 делегація від району взяла участь у покладанні квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку на Монастирському острові. У сквері Т.Г. Шевченка по вул. Передовій відбулись районні урочистості «Слава Шевченкова – слава України».
20.03.2014 о 09.00 год. у сесійній залі приміщення районної у місті ради проведено Єдиний день інформування «200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка».
З нагоди 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка та перепоховання видатного сина українського народу, у приміщеннях загальноосвітніх навчальних закладів району проведено низку яскравих змістовних заходів: конкурси юних художників «І образи з віршів Тараса на полотні дитячим оживуть», районний конкурс на кращого виконавця поезій Т.Г. Шевченка «І твоя, Кобзарю, слава не вмре, не поляже», конкурс юних поетів та читачів «Краса Шевченківських рядків», конкурс на кращого виконавця поезій Т.Г.Шевченка «І на оновленій землі», авторських віршів «Шевченко у серці» та учнівських творів про Т.Г.Шевченка, конкурс презентацій «В картинах Кобзаря – душа народу», епістолярний конкурс «Шевченкові з майбутнього листа я напишу», конкурс на кращий авторський вірш «З Шевченком у серці», конкурси дитячої творчості «Я слово Шевченка несу у душі», конкурс малюнків-ілюстрацій до творів Т.Г.Шевченка «Україно - любов моя!», конкурс інсценованих творів Т.Г.Шевченка, конкурс колядок і щедрівок «Обніміться, брати мої, молю вас, благаю…», конкурс плакатів «Його ім’я – незгасне, світлий образ - неповторний», конкурс малюнків за творами Т.Г.Шевченка і стіннівок, конкурси вишиванок «Славимо творчістю Великого Кобзаря».
Серед тематичних заходів, почесне місце зайняли круглі столи «Слово, що лине крізь віки», «Т.Г. Шевченку присвячується… Поети Дніпропетровщини про великого Кобзаря»? «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття», «Шевченко – художник, поет та громадський діяч», «Шевченківські читання», «Публіцистика Т.Г. Шевченка».
Особливо цікавою стала зустріч учнів школи району з відомими земляками - поетами Дніпропетровська Дорою Калиновою та Юрієм Кириченком.
Проведено наукову конференцію «Мистецтво у творчому світі Шевченка», презентацію вистави «Шевченко – це народ, і, як народ, він буде вічно жити», урок-презентацію «Велич Шевченка як митця світового рівня», бібліотечний урок «Наш Кобзар». Проведено цикл лекцій з презентаціями «Повість про вічне життя».
Учнями шкіл відвідано парк імені Т.Г.Шевченка та музично-драматичний театр ім. Т.Г.Шевченка, де діти переглянули вистави «Назар Стодоля» та «Бал», меморіальний будинок-музей академіка Д. Яворницького.
В рамках Шевченківських днів в школах проведено лінійки, урок-конференцію «Геній Т. Шевченко – як нації крила», «Т. Г. Шевченко в творах сучасних авторів» за участю поетеси Дніпропетровщини Лесі Степовички, відкритий урок позакласного читання «Т.Г. Шевченко «Тарасова ніч», «Т.Г. Шевченко – великий син українського народу», урок – театралізовану виставу «Музи Генія», поетичний феєрверк «Проба пера», єдині уроки, години спілкування «Володар царства національного духу й культури», виховні години «Тарас Шевченко – України син» і «Його ми звемо Кобзарем» тематичний урок «Безсмертне слово Кобзаря», бібліотечний урок-екскурсію «Митець милістю Божою», проведено віртуальну подорож до музею Т.Г. Шевченка (м. Київ), літературний вечір «На перехресті музи й долі» та «Живописних справ майстер», позакласний захід в «Тобі, Україно, осінні дари!», Шевченкові читання присвячені життю та діяльності видатного сина українського народу Тараса Шевченка, бесіди «Невідомий український Рембрандт» з використанням ІКТ. У закладах освіти проведено мовно-літературні брейн-ринги «Творчість українських поетів» та «Життя і творчість Великого Кобзаря».
Також, учнями шкіл проведено літературно-музичні композиції «Слово, пісня, дума Кобзарева – окраса й суть мого життя», «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття», «Музи Генія», літературні вечори «Любові пам'ять незабутня… Драма кохання Т.Г.Шевченка», театральні літературні вітальні «Дзвенять Кобзареві струни», літературно-музичний ранок на Шевченкове слово. Проведено цікаві літературні вікторини за творами Т.Г. Шевченка «Слово Тараса – безсмертне у віках», «Творчість Т.Г. Шевченка», «Як ми знаємо творчість видатного поета» та «Чи знаєш ти Шевченка - художника?», «У всякого своя доля», «Ми любимо й знаємо твори Шевченка», а також, проведено свято «Живе й святе Шевченківське ім'я».
До тижня «Шевченківський березень» в загальноосвітніх закладах району було представлено розгорнуту тематичну виставку «Вдивляється Тарас у душу Україні», виставку «Кобзарів» різних років випусків та видавництв, огляд періодичних видань до ювілею Т.Г. Шевченка «Поет, художник, мислитель». Проведено семінар «Тарас Шевченко – видатний художник», відбувся захист творчих робіт учнів - презентації «В своїй хаті, своя й правда, і сила, і воля…», виступили лекторські групи у початкових класах шкіл району «Знайомство з Т.Г.Шевченком».
В районі відбувся загальношкільний захід «Посади вишеньку». Учні школи висадили паростки Шевченкової верби.
До тижня української мови, учнями шкіл організовано тематичний захід «Наше диво калинове - українська мово!» присвячений 200 річниці від дня народження Т.Г.Шевченка.
Протягом березня 2014 року для підопічних відділення соціально-побутової адаптації територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) районної у місті ради проведено тематичні заходи до святкування 200-річниці від Дня народження Великого Кобзаря: літературний вечір «Думи мої, думи мої, горе мені з Вами! Чому мали на папері сумніви рядами?...», лекцію-бесіду «У всякого своя доля, і свій шлях широкий…».
Комунальним позашкільним навчальним закладом «Будинок творчості дітей та юнацтва» Дніпропетровської міської ради проведено театральну вітальню «Кохання у житті і творчості Тараса Шевченка».
Протягом березня-травня 2014 року для відвідувачів у приміщеннях бібліотек-філіалів міського комунального закладу культури «Централізована система бібліотек для дітей» та міського комунального закладу культури «Централізована система публічних бібліотек для дорослих» проведено виставки літератури «Свіча запалена від серця», «Орлиний злет Шевченківського духа», «Вдивляється Тарас у душу України», «Слово Шевченкове - вічне», «І кожне слово його – про Україну», «Славний син України – великий Кобзар», перегляд літератури «Величний і вічний – невичерпний і нескінченний», «Батько Тарас – дітям України», «Вічний, як народ», літературну вікторину «Кобзарем його ми звемо», «Золоті зерна Шевченківської поезії», літературний вечір «Слово Тарасове вічне, як вічна матінка-земля», літературні години «Вічне слово Т.Г. Шевченка», «Тарасової душі криниця», вечір-портрет «Славний син України – великий Кобзар», організовано конкурс знавців поетичного слова «Ну, щоб здавалося слова»…, групові бесіди «Тарас в нашій оселі», літературно-поетичні хвилинки «Ой, стрічечка до стрічечки…». Також підготували усний журнал «Вшановуємо Тараса Шевченка», літературно-музичні композиції «Над дніпровою сагою стоїть явір над водою…» (Кобзар у музичному житті народу), для дітей організовано виставку малюнків «Дитинство Шевченка», літературний конкурс «Добре і щире Шевченківське слово» та літературну мандрівку «Шевченківська світлиця».









































25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 8
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 8
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 12
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su