ПРАВОВА ОСВІТА


02.10.2014



1 жовтня – день ветеранів та людей похилого віку

     Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня в районі, як і у всьому світі, відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.
     Рада ветеранів районної організації ветеранів за підтримки районної у місті ради підготувала для ветеранів святкову зустріч. Гостинно приймали гостей у Школі культури та мистецтв імені Олеся Гончара. Стало доброю традицією запрошувати на такі урочистості народного депутата України Циркіна І.М., який щиро привітав ветеранів зі святом та підготував солодкі подарунки. У заході також взяли участь керуючий справами виконкому районної у місті ради Петренко Н.Л., начальник районного управління соціального захисту населення Чорнолевська І.А., директор територіального центру Мешко О.Ф. Концерт-вітання відбувся за участі районного хору ветеранів, вокального ансамблю первинної організації «Фрунзенська», автора та виконавиці пісень лікаря міської клінічної лікарні № 9, а також дитячих колективів Школи культури та мистецтв імені Олеся Гончара, середньої школи № 26, районного Будинку творчості дітей та юнацтва.
    Цей святковий день – став не лише можливістю нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.







  У кімнаті медико-соціальної допомоги Товариством Червоного Хреста Амур-Нижньодніпровського району спільно з представниками управління Пенсійного фонду України в Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська для підопічних проведено благодійний обід з врученням подарунків.











     У цей день світ говорив про активні дії щодо захисту інтересів людей похилого віку, створення для них прийнятних умов життя, про невирішене у цій сфері.
Важливою є потреба більш активного використання виробничого і творчого потенціалу тих, кому за 60. Завдяки цьому дається можливість особам пенсійного віку подолати складну психологічну межу старості, поставитися до неї як до особливого періоду життя, бути корисними і потрібними.
     Найбільше багатство ветеранів – досвід, знання, вміння, мудрість. Але найголовніше, що це покоління тих, хто на фронті чи в тилу, вистояли і зробили найбільший внесок у розгром гітлерівського фашизму. Цього не маємо забувати. Нинішні «літні люди» є останніми носіями класичної культури межі ХІХ-ХХ століть, того часу, в якому понад усе були честь, вихованість, толерантність - ті духовні якості, завдяки яким вони гідно пройшли крізь всі жахи тоталітаризму, голодоморів, репресій та війн.
    
Від усього серця бажаємо Вам миру, добра і щастя! Бажаємо всім міцного здоров’я, добра, радості, довголіття, миру та злагоди у ваших душах.




25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 5
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su