ПРАВОВА ОСВІТА


22.01.2015



Про заходи до Дня Соборності України

Сьогодні Україна відзначає річницю об’єднання східних і західних українських земель у єдину Соборну українську державу. Проголошення Акту з’єднання Української Народної Республіки (УНР) й Західно-Української Народної Республіки (ЗУЕР) відбулось у 1919 році.
22 січня 2015 року о 10.00 год. у місті Дніпропетровську відбулось покладання квітів до пам’ятника молодому Тарасу Шевченку з нагоди державного свята Дня Соборності України. Керівники області, міста, районів, представники політичних партій, громадських організацій та громадськість взяли участь у цьому заході.















В цей день о 14.00 год. на Новому мосту Дніпропетровська, за участю керівництва області, міста, громадських організацій та близько 3 тис. мешканців міста відбулась акція «Дніпро єднає береги». Символом єдності став кілометровий рушник довжиною 1 км. та шириною 1 м. 60 см, що був зшито з двох половин в єдиний і який символічно об’єднав правий та лівий береги Дніпра.






В районному історико-краєзнавчому музеї Амур-Нижньодніпровського району на базі комунального позашкільного навчального закладу «Будинок творчості дітей та юнацтва» Дніпропетровської міської ради відбулась зустріч старшокласників району, лідерів шкільного Парламенту, працівників районного Будинку творчості. Захід проходив у форматі круглого столу, під час якого завідувач музею Долгова М.Д. розповіла присутнім про легендарну постать минулого сторіччя, персонажа народної війни  Н.І. Махно. Розповідь супроводжувалась кадрами документальної хроніки та фотоматеріалами. Під час жвавого діалогу-обговорення  було проведено паралелі між подіями минулого та сучасності.


В загальноосвітніх навчальних закладах району з нагоди Дня Соборності України проведено ряд тематичних заходів: урочисті лінійки, єдині уроки патріотизму, лекції, бесіди, виховні години, засідання «круглих столів», конференції, конкурси рефератів, виставки дитячих малюнків і творчих робіт, а також декоративного вжиткового мистецтва, конкурси поезії  та прози, інше.
Одним із запланованих районних заходів стало проведення урочистого мітингу "Учора Захід-Схід, наразі - воєдино. Живимо цим - бо МИ єдині"
та покладання квітів у сквері Т.Г. Шевченка по вул. Передовій за участю керівництва району, учнів шкіл району.







25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su