ПРАВОВА ОСВІТА


11.02.2015




Про заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та Дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів 

Щорічно український народ, підтримуючи зв’язок поколінь, віддає глибоку шану солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам і службовцям, які пройшли вогняне горнило бойових дій в Республіці Афганістан та інших «гарячих точках» планети. Близько 160 тисяч українців взяли участь у бойових діях в Афганістані. Вихідці з України брали участь у війнах та військових конфліктах у 26-и (двадцяти шести) країнах світу. За хоробрість, сумлінне виконання військової присяги, надійність і благородство їм щиро вдячні народи. Правда про Афганську війну болісна і гірка. 
Вже багато років поспіль, в Амур-Нижньодніпровському районі живе добра традиція виховання у дітей та молоді любові і поваги до історії рідного краю, героїчного подвигу наших співвітчизників. В пам’ять воїнів-інтернаціоналістів-випускників у приміщенні КЗО «СЗШ № 26» працює Зала Афганської Слави і є гордістю району, діє дитяче об’єднання «Козачата» та шкільний десантний клуб «Батя». 
Так, напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та Дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів (26-а річниця остаточного виводу радянських військ з Афганістану) до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам покладені квіти та проведено мітинг «Ми пам’ятаємо». У заході взяли участь воїни-інтернаціоналісти, учасники бойових дій в Афганістані, матері й рідні воїнів-інтернаціоналістів, які героїчно загинули в афганській війні, керівництво району, громадськість. Хвилиною мовчання вшанували тих, хто в мирний для країни час опинився на війні, з честю та гідністю виконав свій військовий обов’язок.

У цей день в приміщенні КЗО «СЗШ № 26» проведено літературно-музичну композицію «За кожним воїном – доля, подвиг, крок у безсмертя!».  У заході взяли участь перший заступник Дніпропетровського міського голови Анатолій Крупський, заступник Дніпропетровського міського голови Олена Лозенко, голова Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпропетровську ради Олександр Ганноченко, начальник відділу освіти районної у місті ради Людмила Темченко, голова Дніпропетровського міського об’єднання ветеранів Афганістану Юрій Виноградов, голова районної організації ветеранів війни та праці Лепіна О.М., заступник голови обласної ради батьків та вдів військовослужбовців, які загинули в Афганістані, голова Амур-Нижньодніпровської районної ради батьків та вдів військовослужбовців, які загинули в Афганістані, мати загиблого воїна-інтернаціоналіста Марія Бугара. У залі були присутні ветерани Великої Вітчизняної війни, воїни-інтернаціоналісти, учнівська молодь та педагоги загальноосвітніх навчальних закладів.
Усі присутні на заході відвідали Залу Афганської Слави. З привітальним словом виступив перший заступник міського голови  Анатолій Крупський.
В залі звучали пісні у виконанні шкільного вокального ансамблю, студії естрадного вокалу "Індіго", учнів школи,а також виступив учасник міжнародних фестивалів солдатської пісні, соліст групи «Восток» з піснею «Горобина-горобина».
Присутнім представлено відео-презентацію роботи шкільного десантного клубу «Батя» у супроводі розповіді керівника клубу Георгія Ханова.
Активістів первинної організації ветеранів Афганістану Амур-Нижньодніпровського району Дніпропетровського міського об’єднання ветеранів Афганістану було нагороджено Грамотами Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпропетровську ради. Грамоти за активну громадянську позицію, сумлінне виконання інтернаціонального обов`язку, з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та Дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів (26-а річниця остаточного виведення радянських військ з Афганістану) вручив голова Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпропетровську ради Олександр Ганноченко.
Хвилиною мовчання вшанували тих, хто в мирний для країни час опинився на війні, з честю та гідністю виконав свій військовий обов’язок. Історія має сотні прикладів мужності та героїчного подвигу українських військовослужбовців. Біль поразки та щастя перемоги – все це бачив наш український солдат. Наш земляк, який виконував свій інтернаціональний обов’язок.
У загальноосвітніх навчальних закладах району проведено тематичні заходи: уроки і лекції з історії війни в Республіці Афганістан та інших локальних конфліктів, бесіди, виховні години, творчі зустрічі. У шкільних бібліотеках району оформлено тематичні полиці, книжкові виставки та фотовиставки.

















25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 7
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 12
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su