ПРАВОВА ОСВІТА


10.03.2015
 

 Про заходи до 201 року від дня народження Т.Г. Шевченка

Є люди свічки -
Згоряють, відходять в небуття.
Є люди як зірки -
Горять і світять все життя.
Та ні, це не зірки, холодні, мертві,
Вони-сонця, засвічені у небі,
Які горять,обігрівають все й не гаснуть.
І не загинуть…

До 201 року від дня народження Т.Г. Шевченка у місті Дніпропетровську 9 березня відбулось покладання квітів до пам’ятника молодому Шевченку. 
В рамках відзначення в Амур-Нижньодніпровському районі 201 року від Дня народження Т.Г. Шевченка, великого поета, письменника й художника, протягом минулого тижня у загальноосвітніх навчальних закладах проведено тиждень української мови та інформаційно-просвітницькі заходи: літературно-мистецьке свято, тематичні виховні години, круглі столи, бібліотечні уроки, конкурси читців творів Т.Г.Шевченка «Наш Кобзар», літературні турніри, вікторини, виставки ілюстрацій та малюнків, усні журнали, перегляд документальних та художніх творів про життя та творчість Тараса Шевченка, випуск плакатів та стіннівок.




Традиційно, 9 березня у сквері Т.Г. Шевченка по вул. Передовій відбувся урочистий мітинг «Палахкотить як свічка праведна душа Кобзаря» - вшанування пам’яті видатного художника слова, патріота України.




У приміщенні комунального закладу освіти «Фінансово-економічний ліцей» Дніпропетровської міської ради відбулась творча зустріч з поетом Юрієм Кириченком. Учні мали змогу поспілкуватися з поетом та продекламувати власні вірші. На добру пам’ять ліцеїсти отримали від автора збірки віршів.



До річниці народження Т.Г. Шевченка у комунальному закладі освіти «Спеціалізована школа № 134 гуманістичного навчання та виховання» Дніпропетровської міської ради проведено флешмоб «Садок вишневий коло хати» .
У приміщеннях бібліотек-філіалів міського комунального закладу культури «Централізована система публічних бібліотек для дорослих» оформлено виставку літератури «На вічнім шляху до Шевченка», виставку-календар «Шевченко завжди понад часом», книжково-ілюстраційну виставку «Тарас Шевченко – батько української нації». У бібліотеках-філіалах комунального закладу культури «Централізована система бібліотек для дітей» проведено свято «Вогонь поезії не згас» до 201 року від дня народження Т.Г. Шевченка, книжкову виставку  «Могутнє слово Кобзаря», літературно-музичну годину «Українські пісні на слова Т.Г. Шевченка», години пізнання «Знайомий і незнайомий Шевченко» з електронною презентацією, бесіду-роздум «Шевченків «Заповіт» облетів увесь світ» та поетичний струмок «Палке слово Кобзаря».
Свою зацікавленість проявили підопічні територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) районної у місті Дніпропетровську ради, які взяли участь у літературному вечорі «Шевченкове слово в віках не старіє» за участю фахівців Дніпропетровської обласної науково-універсальної бібліотеки.




25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 5
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su