ПРАВОВА ОСВІТА


16.07.2015
 

Про засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Амур-Нижньодніпровському районі від 15.07.2015
 
15.07.2015 проведено засідання комісії Амур-Нижньодніпровської районної у місті ради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), зафіксоване протоколом №17. 

З доповіддю про заходи щодо недопущення виникнення на території району спалахів інфекційних захворювань серед населення у літній період виступив заступник голови районної у місті ради з питань діяльності виконавчих органів Медведовський Сергій Леонідович.

Витяг з протоколу № 10 від 23.06.2015 міської комісії з питань ТЕБ та НС: 
"За інформацією, наведеною у доповіді Боброва В. В. начальника відокремленого структурного підрозділу ДМУ ГУ Держсанепідслужби у Дніпропетровській області, станом на 23.06.2015 у м. Дніпропетровську зареєстровано 47 випадків захворювання на сальмонельоз проти 41 випадку за аналогічний період 2014 року. Звертає на себе увагу різкий зріст випадків  захворювань на кишкову групу інфекцій серед населення за 6 місяців 2015 року на 549 випадків проти 130 у 2014 році тобто у 5,3 рази. Вкрай незадовільна епідеміологічна ситуація склалася в Україні із захворюваності на «ботулізм». В м. Одесі в травні цього року 6 осіб отруїлися  інфікованою рибою невідомого походження, знаходилися в тяжкому стані. У Дніпропетровську також вже зареєстровано випадок «ботулізму» у особи, яка вживала висушену рибу невідомого походження.  
Одним із чинників виникнення захворюваності на кишкову групу інфекцій, харчових отруєнь та ботулізму є вживання в їжу  недоброякісних та небезпечних харчових продуктів, більша частина яких придбається у приватних осіб в місцях несанкціонованої торгівлі продуктами харчування."

Комісія вирішила:

1. Відділу економічного та соціального розвитку районної у місті ради (Лаптєв Ю.О.) сумісно з представниками районного відділу ДМУ УМВС та керівниками споживчих ринків району (ринки «Калиновий», «Комінтернівський», « Березинський », «Образцова», «Воронцовський», «Фрунзенський») організувати роботу щодо постійного моніторингу та негайної ліквідації (у разі виявлення) несанкціонованої стихійної торгівлі продуктами харчування на ринках та прилеглих територіях.
2. Головним лікарям КЗ «ДМКЛ № 9» ДОР (Фінковій О.П.), КЗ «ДЦПМСД №8» ДМР (Юрковій О.Ю.), КЗ «ДМДКЛ №1» ДОР (Івашині В.І.)  рекомендувати здійснювати забезпечення своєчасної госпіталізації і надання спеціалізованої медичної допомоги постраждалим, проведення санітарно-просвітницької роботи у вигляді розміщення інформації на агітаційних плакатах на лікарняних дільницях поліклінік про можливість виникнення захворюваності на кишкову групу інфекцій, харчових отруєнь та ботулізму при вживання в їжу  недоброякісних та небезпечних харчових продуктів.
3. Начальнику Амур-Нижньодніпровського районного відділу ДМУ УМВС України в Дніпропетровській області (Єлісєєву В.О.)  з метою недопущення несанкціонованої стихійної торгівлі продуктами харчування під час патрулювання звертати увагу на місця, де можлива торгівля.





25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su