ПРАВОВА ОСВІТА


14.08.2015



Місцеві вибори наближаються

25 жовтня  2015 року на Україну очікують місцеві вибори. Місцеві вибори є вільними та відбуваються на основі гарантованого Конституцією України та цим Законом загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного  голосування.

Право голосу на виборах  мають громадяни України, які мають право голосу відповідно до статті 70 Конституції України, належать до відповідної об’єднаної сільської, селищної, міської територіальної  громади та проживають на території населеного пункту (села або селища), де за рішенням об’єднаної сільської, селищної, міської територіальної громади проводяться такі вибори.

Документом, який посвідчує особу, підтверджує громадянство та засвідчує місце проживання виборця на місцевих виборах, є:
1) паспорт громадянина України;
2) тимчасове посвідчення громадянина України  (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України).

Належність громадянина до відповідної територіальної громади та проживання його на відповідній території визначається його зареєстрованим місцем проживання.
Місцеві вибори є рівними. Громадяни України беруть участь у відповідних місцевих виборах на рівних засадах.  Кожен виборець на відповідних місцевих виборах має один голос.

Виборець на відповідних місцевих виборах може використати свій голос тільки на одній виборчій дільниці, на якій він включений до списку виборці. Участь громадян України у місцевих виборах є добровільною. Ніхто не може бути примушений до участі чи не участі у місцевих виборах.

Виборець, який на день виборів перебуває за межами населеного пункту, в якому він проживає, участі у місцевих виборах не бере, крім випадків,коли виборець включений до списку виборців на спеціальній виборчій дільниці.

Виборцю, який внесений до списку виборців на виборчій дільниці, але за віком, у зв’язку з інвалідністю чи за станом здоров’я не здатний пересуватися самостійно, дільнична виборча комісія надає можливість голосувати за місцем перебування  (проживання) цього виборця.

Кожний виборець може звернутися безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців  про уточнення персональних даних, також щодо наявності або відсутності відмітки про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися.

Служба розпорядника Державного реєстру виборців Центральної виборчої комісії на офіційному веб-сайті «Державний реєстр виборців» створила  програмний ресурс «Особистий кабінет виборця», де кожен виборець може перевірити свої персональні дані не виходячи з власної оселі, за умови наявності доступу до глобальної інформаційної мережі інтернет.

Якщо у вас виникли питання пов'язані з Державним реєстром виборців, звертайтеся за телефонами: (0562) 23-20-26 або особисто завітайте до нас за адресою: пр.Воронцова, 31, каб. № 5.






25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 8
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 7
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 12
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su