ПРАВОВА ОСВІТА


24.12.2015



Про заходи Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Хай стане мир міцніший устократ,
Хай над землею чисте небо буде.
Чорнобиль — попередження набат,
Його уроків людство не забуде.

14 грудня в Україні традиційно відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли подолати страшну трагедію ХХ століття.

Саме 14 грудня 29 років назад, офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. І цей день памяті - став скорботним нагадуванням всьому людству про важку перемогу над вогнем, яких охопив реактор атомної станції.

У загальноосвітніх навчальних закладах району традиційно проведено Єдиний урок «Чорнобиль – трагедія століття». Проведено чимало тематичних заходів: відбулись виховні лінійки та години пам’яті «Ціною життя». Перед учнями промайнула кінохроніка подій, що відбувалися 26 квітня 1986 року - рідкісні відеокадри вибуху атомного реактора, гасіння пожежі, евакуація людей з Чорнобильської зони … В цей день у школах проведено зустрічі з героями ліквідаторами  аварії на ЧАЕС, які розповідали про героїзм та відвагу ліквідаторів у 1986 році під час локалізації аварії та її наслідків. У шкільних бібліотеках було оформлено тематичні виставки періодичних видань «Біль Чорнобиля з роками не зникає», та ін.

Протягом грудня працівниками управління праці та соціального захисту населення районної у місті ради проведено зустрічі з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, з метою виявлення соціальних проблем та вжиття заходів щодо їх розв’язання. А також було вручено продуктові набори учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Вічна пам’ять тим, чиє життя передчасно обірвала Чорнобильська трагедія, людська шана та вдячність героям-ліквідаторам.










25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su