ПРАВОВА ОСВІТА


23.05.2017



Патронат над дитиною

В Україні з 2016 року активно впроваджується нова форма влаштування дітей – патронат над дитиною. Сімейний патронат допомагає дітям, які втратили батьків або чиї батьки чи особи, що їх замінюють, не здійснюють своїх батьківських обов`язків внаслідок різних причин чи складних життєвих обставин. Держава влаштовує таких дітей на тимчасове проживання та виховання у професійні патронатні сім`ї,  до вирішення їхньої подальшої долі.


Патронат над дитиною – комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, батьками складних життєвих обставин та/або на період прийняття рішення про набуття дитиною статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, та визначення форми її влаштування.

Патронатним вихователем може бути повнолітня особа, яка є громадянином України, має вищу освіту, досвід виховання дітей, спільно з добровільним помічником пройшов/ла курси професійної підготовки за спеціальною програмою підготовки патронатних вихователів та зі згоди всіх повнолітніх членів сім’ї, які проживають у помешканні, уклала договір про надання послуг патронату з відповідним органом опіки та піклування.

Термін перебування в сім`ї патронатного вихователя визначається потребами дитини та залежить від складності життєвих обставин, які спричинили влаштування дитини, але не має перевищувати 3 місяці.

Грошове забезпечення за надану патронатним вихователем послугу у період перебування дитини у сім’ї патронатного вихователя виплачується 5-ть прожиткових мінімумів для працездатних осіб. У разі перебування у сім’ї патронатного вихователя дітей віком до 1 року, малолітньої чи неповнолітньотньої вагітної, ВІЛ-інфікованої дитини та одночасно двох і більше дітей розмір грошового забезпечення збільшується на 10 відсотків за кожну дитину та категорію, проте сумарно не більше ніж на 50 відсотків.

За більш детальною звернутатись за тел. (095) 879-02-61, (073) 207-10-99 або за адресою: м.Дніпро, вул. Кожем`яки, 11


 Центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді районної у місті ради інформує: патронат над дитиною




02.06.2017
Про відзначення Дня захисту дітей
Просмотров: 4
 
23.05.2017
Центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді районної у місті ради інформує: патронат над дитиною
Просмотров: 27
 
23.05.2017
Про скликання позачергової 12-ї сесії Амур-Нижньодніпровської районної у місті ради VII скликання
Просмотров: 20
 
23.05.2017
Про заходи до 156-ї річниці перепоховання Т.Г. Шевченка
Просмотров: 22
 
22.05.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: небезпека виявлення підозрілих вибухових предметів
Просмотров: 18
 
22.05.2017
Звернення керівництва Дніпровського міського управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області до батьків
Просмотров: 17
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su