ПРАВОВА ОСВІТА


24.04.2018



Патронат над дитиною

Патронат над дитиною – це професійна комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах, потребує захисту, у сім’ї патронатних вихователів, та одночасне надання фахівцями соціальної сфери інтенсивних підтримуючих послуг сім’ї дитини для відновлення її здорового функціонування.

Основні завдання патронатних вихователів.
  • забезпечення догляду, виховання, збереження життя та здоров’я дитини в період її перебування в патронатній сім’ї;
  • соціально-педагогічна підтримка та сприяння медичній, психологічній і соціальній реабілітації дитини;
  • створення умов для підтримки контактів дитини з її біологічними батьками, родичами, окрім випадків, коли це може завдати шкоди життю і здоров'ю дитини;
  • підготовка дитини до повернення в біологічну сім’ю чи влаштування в іншу форму сімейного виховання.
Оптимальний термін перебування дитини в патронатній сім’ї визначається відповідно до індивідуальних потреб дитини, виявлених обставин та їх впливу на стан дитини та не повинен перевищувати 3 місяців. В особливих випадках, за рішенням органу опіки та піклування, термін перебування під патронатом може бути подовжений, однак загалом не повинен бути більшим за 6 місяців.

Хто може стати патронатним вихователем?
  • громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіка), які мають добровільного помічника з числа повнолітніх членів сім`ї та проживають з ним на спільній житловій площі;
  • мають позитивний досвід виховання власних дітей;
  • мають житло (власне, орендоване чи на правах користування);
  • не мають судимості;
  • стан здоров’я яких  дозволяє забезпечувати догляд та виховання дітей;
  • виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднують з іншою трудовою діяльністю;
  • зібрали та надали відповідний пакет документів, необхідний для кандидатів у патронатні вихователі;
  • разом із добровільним помічником пройшли навчання та отримали довідку та рекомендацію за результатами навчання за тренінговою Програмою підготовки сімей-кандидатів у патронатні вихователі.
Патронатний вихователь отримує грошове забезпечення за надані ним послуги: у період перебування дитини у сім’ї патронатного вихователя – 5-ть прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

У разі перебування у сім’ї патронатного вихователя дітей віком до 1 року, малолітньої чи неповнолітньотньої вагітної, ВІЛ-інфікованої дитини та одночасно двох і більше дітей розмір грошового забезпечення збільшується на 10 відсотків за кожну дитину та категорію, проте сумарно не більше ніж на 50 відсотків.

Соціальна допомога та грошове забезпечення призначаються і виплачуються з дня влаштування дитини в сім’ю патронатного вихователя до дня її вибуття з такої сім’ї та поновлюються у разі наступного влаштуванні дитини в сім’ю патронатного вихователя.

За більш детальною інформацією звертайтесь до центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Амур-Нижньодніпровської у м. Дніпро ради:
м. Дніпро, вул. Кожем`яки, 11, контактний телефон: (073) 207 10 99



Центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді
районної у місті ради




24.04.2018
Центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді районної у місті ради інформує: патронат над дитиною
Просмотров: 16
 
24.04.2018
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: дії у разі виявлення підозрілих предметів
Просмотров: 13
 
20.04.2018
Амур-Нижньодніпровський район урочисто відсвяткував своє 100-річчя від дня заснування
Просмотров: 48
 
19.04.2018
Героев родных имена!
Героев родных имена!
Просмотров: 1037
 
19.04.2018
У територіальному центрі районної у місті ради проведено концертно-розважальну програму, присвячену 100-річчю від дня заснування Амур-Нижньодніпровського району
Просмотров: 16
 
18.04.2018
Про спортивні змагання «Старти надій» серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів району
Просмотров: 18
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su